Koen Schuurmans
Dieren

Zelf een muggenvanger maken?

Wij gaan hieronder stap voor stap uitleggen hoe je snel en makkelijk een eigen muggenvanger kunt maken. Je kunt natuurlijk naar de winkel gaan om allerlei middeltjes te halen waarbij de muggen worden verdreven, maar vaak zijn deze spullen erg duur en werken ze vaak ook nog niet eens. Wij gaan je daarom uitleggen hoe je snel en simpel zelf je eigen muggenvanger kunt maken!

Stappenplan muggenvanger maken

Stap 1: Zorg ervoor dat je de juiste spullen in huis hebt. Voor het maken van je eigen muggenvanger zijn een paar simpele huishoudelijke dingetjes nodig. Ten eerste heb je een lege frisdrankfles nodig, waar de muggen uiteindelijk in gevangen gaan worden. Om de fles kapot te knippen heb je een goede en scherpe schaar nodig. Ook heb je een stukje touw nodig om de muggenvanger op te hangen, een stuk tape en een scheutje limonadesiroop. Als je al deze spullen hebt verzameld, kun je In deel 1 hebben we alle benodigdheden beschreven die je nodig hebt om een eigen muggenvanger te maken. Nu gaan we je stap voor stap uitleggen hoe je de muggenvanger zelf kunt realiseren!

Stap 2: Knip de frisdrank fles doormidden, precies op het punt waar de hals afloopt naar de dop toe. Doe dit zo voorzichtig mogelijk, zodat de muggenvanger strak geen ruimtes heeft waaruit de insecten nog kunnen ontsnappen. Ook moet je zorgen dat er niet teveel karteltjes aan de randjes zitten van de fles, omdat het anders niet goed genoeg op elkaar overloopt.

Stap 3: Vervolgens maak je in beide kanten van de opening van fles een klein gaatje, zodat je hier iets van een touwtje of een ijzerdraadje door kan halen. Zo kun je de muggenvanger ophangen ergens in de tuin, omdat je hem natuurlijk niet op de grond kan zetten.

Stap 3: Doe een klein beetje limonadesiroop in de onderkant van de fles. Doe vervolgens het afgeknipte deel andersom in de halve frisdrankfles. De dop zit nu in de onderkant van de halve frisdrankfles. Doordat de dop in de onderkant van de fles zit, kunnen de muggen er wel in, maar niet meer uit op het moment dat ze in de limonadesiroop vallen. Deze muggenvanger is ook uitermate geschikt voor andere insecten, zoals wespen, bijen en andere insecten. Wil jij nou zelf geen muggenvanger maken maar heb jij meer behoefte aan een kant en klare muggenvanger? Kijk dan voor meer informatie over deze producten op de bovenstaande website.

http://ongediertemiddelen.nl/insect-control-muggenvanger