Koen Schuurmans
Image default
Zakelijk

Welke ontwikkelingen maak je mee als jeeen NEN3140 cursus volgt

Om veilig te kunnen werken is het belangrijk dat er volgens de juiste norm wordt gewerkt. Zeker op het gebied van elektrische installaties. Zowel bij het inspecteren, onderhouden als heren van elektrische installaties is het van levensbelang dat er op een veilige wijze wordt gewerkt. Het is daarom aan te raden om de nen3140 cursus te volgen om zo jouw werkzaamheden op de juiste manier uit te kunnen voeren. Na de cursus kun jij precies vertellen hoe installaties zijn opgebouwd en hoe deze functioneren en weet je alles over de risico’s van het werken met elektrische installaties. De PBM’s, de veiligheidsrisico’s en de werkprocedure zijn na de cursus bekend voor je. Je bent volledig op de hoogte van de juiste werkwijze volgens de NEN 3140 waardoor jij jouw werkzaamheden op een veilige manier kunt uitvoeren.

 

De verschillende NEN 3140 cursussen

Op het gebied van NEN 3140 zijn er diverse cursussen te volgen. Hierdoor kun je jouw kennis blink blijven uitbreiden. Zo kun je alles leren over de juridische aspecten van de NEN 3140 en leer je alles over de risico’s van het werken met elektrische installatie. Je leert de basiskennis en je bent op de hoogte van welke hulpmiddelen en maatregelen je mag toepassen tijdens het werk. Ook kun je alles leren over inspecties van elektrische arbeidsmiddelen en weet jij precies welke eisen hieraan dienen te voldoen. Wil jij als werkverantwoordelijke aan de slag? Dan dien je alle normen en de wetgeving te kennen. Ook hier is een cursus voor ingericht die je kunt bijwonen om je kennis uit te breiden op dit gebied.

 

De voordelen van een online cursus volgen

De verschillende soorten cursussen zijn online te volgen waardoor je vrij bent om zelf te bepalen wanneer je tijd vrijmaakt om te studeren. De docenten hebben praktijkervaring waardoor ze precies weten waar ze over spreken. In veel gevallen zijn online cursussen een stuk goedkoper een cursus op locatie én bespaar je direct een hoop reistijd. Zo houd je meer tijd over om te studeren zodat je sneller bent voorzien van alle kennis om jouw werkzaamheden op een veilige manier uit te voeren. Het lesmateriaal is eindeloos terug te kijken waardoor je altijd jouw geheugen weer even kunt opfrissen. Wanneer je met elektrische installatie wilt gaan werken is veiligheid enorm belangrijk. Daarom is het aan te raden om een NEN 3140 cursus te volgen voor je eigen veiligheid en die van jouw collega’s.