Koen Schuurmans
Image default
Particuliere dienstverlening

De zandcementvloer: waarom u moet kiezen om een smeervloer te leggen

Het aanbrengen van een zandcementvloer kan een spannend onderdeel van uw project zijn. Het is namelijk een belangrijke stap om de afgewerkte kamer te realiseren. Dit materiaal wordt grotendeels gebruikt om vloeren te egaliseren en wordt daarnaast gezien als een effectieve basis voor vloeren met vloerverwarming, maar hoewel uw cement misschien alleen als materiaal voor een dekvloer ziet, zijn de mogelijkheden tegenwoordig eindeloos. Een zandcementvloer geeft namelijk een ruig karakter aan de ruimte, zonder dat het de ruimte koud maakt. Wilt u meer informatie over dit type vloer, omdat u een smeervloer wilt laten leggen, lees dit artikel dan snel verder.

Wat is een zandcementvloer?

Een zandcementvloer gebruikt een kleinere hoeveelheden toeslagstoffen in vergelijking met betonnen vloeren. De cementsoort die wordt gebruikt, is fijner en geeft hierdoor een zachter karakter aan de ruimte. Hier wordt een mengsel van harde korrels gebruikt, dat duurzaam en sterk is. Doordat het mengsel een glad eindresultaat geeft, werkt dit type materiaal uitstekend als dekvloer, maar ook als eindresultaat. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden die dit type materiaal geven? Neem dan snel contact op met Multi Vloeren Brabant. Zij zijn de betrouwbare partner als u op zoek bent naar experts die een smeervloer leggen.

De look van een zandcementvloer in huis halen

Door een smeervloer te leggen, zorgt u ervoor dat uw vloeren naadloos overlopen en dat uw huis een geheel wordt. Omdat het fungeert als een soort stijl anker, kunt u verschillende materialen uitproberen die het beste bij de vloer en de muur passen. Als u bijvoorbeeld van de Scandinavische look houdt, kun u licht eiken meubelen gebruiken om de harde cementlook tegen te gaan en een uitnodigende sfeer te creëren. Multi Vloeren Brabant staat voor u klaar om u te helpen bij het realiseren van uw droomvloer. Het is daarnaast heel makkelijk om over de cementvloer tegels of parket te plaatsen als u toe bent aan vernieuwing.