Koen Schuurmans
Vervoer en transport

Wat komt er allemaal kijken bij een bedrijfsverhuizing

Een bedrijfsverhuizing

Bedrijfsverhuizing in Rotterdam nodig? Dat vereist de nodige planning. Voordat het zover is moeten er wel een paar elementaire zaken worden uitgezocht en voorbereid. Of het nu over de verhuizing van een lasbedrijf, kantoor, school of ziekenhuis gaat, er moet heel wat worden ingepakt voordat het de verhuiswagen in kan. Een bedrijfsmatige verhuizing heeft vaak meer om handen dan een verhuizing van een woonhuis. De vele kantoorstoelen en kasten of machines passen niet in iedere verhuiswagen dus specialistisch vervoer is soms noodzakelijk.

Het voorbereiden van een bedrijfsverhuizing valt zelf te organiseren maar is ook mogelijk om uit handen te geven. Het fijne aan het inschakelen van hulp van buitenaf is dat er een grote last van de schouders kan worden genomen zodat er energie overblijft voor andere zaken. Iedere bedrijfsverhuizing is anders maar er zijn natuurlijk overeenkomsten te vinden. Inpakken, schoonmaken, verhuisberichten doorgeven, verzekeringen in orde maken en misschien wel een tussentijdse opslag regelen zijn voorbeelden hiervan.

Klein en kwetsbaar

Er van uitgaande dat een bedrijf niet zelf wordt verplaatst, bestaan er legio verhuisbedrijven om van dienst te kunnen zijn. Online verhuisbedrijf Dordrecht intypen geeft goede overzichtsresultaten weer voor de betreffende regio en adviezen. Online professionele hulp zoeken voor een gecertificeerd bedrijf kan er voor zorgen dat een verhuizing perfect verloopt. Voorzien van een keurmerk wordt er gegarandeerd en efficiënt gewerkt om een bedrijfsverhuizing zo goed mogelijk te laten plaatsvinden.

Kwetsbare spullen zoals lampen en vazen moeten worden ingepakt, een verhuisbedrijf kan zich ook hier over ontfermen. Het ontneemt de klant weer extra werk en op deze manier kan er aan andere zaken weer meer energie worden geschonken. Met een erkend verhuisbedrijf in Rotterdam, zoals Keurmerkverhuizer, verloopt alles een stuk vloeiender en rustiger. Maar niet alleen lampen zijn kwetsbaar, een administratie van een bedrijf is ook kwetsbaar, en ook hiermee moet voorzichtig worden omgegaan. Glazen, vitrinekasten, er kunnen veel voorbeelden gegeven worden van kwetsbare zaken binnen een bedrijf.

Zware materialen

Er zijn ook grote materialen en zware machines die ook heel kwetsbaar kunnen zijn. Het verhuizen van de grote en onhandzame machines is ook een vak apart waar veel risico’s aan verbonden zitten. Niet alleen expertise en ervaring zijn belangrijk maar ook het kunnen hanteren van het juiste gereedschap is een must. Een grote stellage is soms nog wel uit elkaar te schroeven. Maar niet alles is demontabel en dan zijn er heftrucks nodig of misschien wel grote kraanmachines om alles goed te kunnen verhuizen. Een grote machine verplaatsen of verhuizen is werk voor experts. Coördinatie en verzekeringswerk zijn ook hier belangrijk om in orde te hebben, zodat er tijdens de verhuizing geen onverwachte ellende kan ontstaan.

Voor het verplaatsen van hele zware machines bestaan er heftrucks , hijskranen en diepladers, zodat alles op professionele wijze gegarandeerd goed wordt verplaatst. Specialisten kunnen de klant helpen bij het plannen van alle werkzaamheden, omdat grote hijsmiddelen niet eventjes komen langsgereden.

De checklist

De organisatie van een bedrijfsverhuizing hoeft niet moeilijk te zijn maar is vaak groots of onoverzichtelijk. De checklist goed hanteren, communiceren en flexibel zijn, maar ook weer niet van de planning afwijken halen de organisatorische talenten in iemand naar boven. Via Keurmerkverhuizer zijn er online tips te vinden over bedrijfsverhuizingen, wat altijd handig is om even te raadplegen. Van het nummeren van de dozen tot het dichtplakken van de bureaulades en het gebruiken van vulmaterialen, is allemaal online te vinden.

Wanneer de bedrijfsverhuizing achter de rug is, en de machines weer zijn geïnstalleerd en ieder schilderijtje weer ophangt, kan het dagelijkse werk weer worden hervat.

https://www.keurmerkverhuizer.nl/bedrijfsverhuizing/