Koen Schuurmans
Horeca

Verschillende soorten thermometers bij Thermapen

Meten is zeker weten

Het gebruik van thermometers is heel veelzijdig. Waar het voorheen over de dagtemperatuur en de koelkast- en oventemperatuur ging, worden nu kerntemperaturen van het vlees gemeten wanneer we aan het grillen zijn. Er is veel veranderd wanneer je de thermometers van vroeger vergelijkt met die van vandaag de dag. Waar vroeger geraden moest worden of de kip gaar was of niet kan nu op afstand de temperatuur af worden gelezen en er zelfs een alarm op instellen.

Deze vooruitgangen zijn prachtig want het is betaalbaar geworden om overal een thermometer op te hangen. Of we nu de temperatuur in de achtertuin willen weten of de laagste temperatuur van afgelopen nacht, thermometers met een geheugenfunctie of een alarm functie voor tijd of temperatuur, maken het leven een stuk interessanter en gemakkelijker. Thermometers met een prikpen of infrarood thermometers, sommigen zelfs aan te sturen via een app, zijn verkrijgbaar bij Thermapen. Het is absoluut de moeite waard om het aanbod eens te bekijken want een perfect stuk gegrild vlees scoort altijd goed bij eventuele gasten.

Maar het gaat natuurlijk niet alleen om het grillen van vlees. Thermometers zijn er voor meerdere doeleinden dan alleen de temperatuur van de tuin en die van het vlees op de grill te meten. Er zijn ook thermometers die de temperatuur en de luchtvochtigheid in woningen kunnen meten. Dit is handig wanneer iemand bijvoorbeeld een houten vloer heeft en graag de luchtvochtigheid in de gaten wil houden.

Voor elke klus een geschikte thermometer

Er zijn een aantal verschillen tussen de thermometers van nu. Op www.thermapen.nl staat het volledige aanbod, wat zeker goed is om een keer door te nemen. Er bestaan een aantal categorieën die ieder hun functie hebben.

Hoe warm is het daadwerkelijk in de oven?

Het kan gebeuren dat het in een oven achterin warmer is dan de voorkant in de oven. Informatie die op de knoppen staat aangegeven kan variëren en wanneer er nauwkeurig gewerkt moet worden is dit lastig. Er is een groot assortiment oven thermometers om uit te kiezen. Analoog of digitaal, met of zonder probe aan een draad. Het is interessant om eens naar de verschillen te kijken een goede oven thermometer maakt zeker verschil.

De temperatuur van vlees

Vleesthermometers hebben in de keuken een belangrijke plaats. Het is handig gereedschap waarbij men voor een goed eindresultaat van succes is verzekerd. De vleesthermometers variëren in grootte en zijn stuk voor stuk lichtgewicht, wat altijd handig is. De meeste vleesthermometers kunnen meten tussen de -50 en 350 graden Celsius. Er kan geschakeld worden naar Fahrenheit en de digitale schermen zijn gemakkelijk afleesbaar door de display die voorzien is van lichtdetectie, om de cijfers zo duidelijk mogelijk weer te geven. De waterbestendige behuizingen maken deze apparaten vriendelijk in het gebruik en met de standby functie is het nog duurzaam in gebruik ook. Wanneer de thermometers niet gebruikt worden zorgt een bewegingsgevoelige sensor dat de sluimer- of slaapstand wordt geactiveerd.

Infrarood voor de temperatuur op afstand

Soms is het niet mogelijk om de plek te bereiken waar de temperatuur moet worden gemeten. Daarvoor zijn er de infrarood thermometers uitgevonden en op de markt gebracht. Niet alleen in de keuken maar ook in de bouw wordt er veel gemeten. Er zijn tal van takken van industrie waar oppervlaktentemperaturen moeten worden gemeten en waar men geen probe ergens kan insteken. Dan biedt een infrarode thermometer absolute uitkomst. Vlees- en infrarood thermometers in één of een infrarood thermometer solo, kunnen temperaturen meten van -50 tot 350 graden. Van iets de temperatuur meten met een infraroodsignaal, zonder dat er contact is, vergemakkelijkt het werk.

De temperatuur van koelwagen tot vaatwasser

HACCP thermometers zijn thermometers die tegen een stootje kunnen en gebruikt worden in de voedselindustrie om ervoor te zorgen dat voedsel op de juiste temperatuur bewaard en getransporteerd kan worden. Voedsel- en warenwetten hebben normen bepaald die gevolgd moeten worden wanneer het om voedsel gaat. Zo zijn er ook thermometers die de temperatuur in de vaatwasser kunnen meten. Op deze manier is een horeca ondernemer op de hoogte of apparatuur wel of niet goed functioneert. Een vaatwas thermometer kan temperaturen aan van 0 tot 90 graden. De thermometers die in de voedselindustrie en horeca worden gebruikt dienen jaarlijks te worden gecontroleerd.

Een exacte toekomst

Een ruim assortiment thermometers om eens goed te bekijken, want de thermometers hebben allemaal hun specifieke functie. Wanneer koken je hobby is zijn de nieuwe vleesthermometers een uitkomst. Kerntemperaturen van vlees kunnen meten zorgen voor een perfect resultaat op het bord. Het is niet alleen het perfecte resultaat maar ook een flink stuk veiligheid. Een stukje kip wat niet helemaal gaar is kan zeker gevaarlijk zijn. Meten is zeker weten.

https://www.thermapen.nl/