Koen Schuurmans
Vervoer en transport

Waarom E-fulfilment dé oplossing is voor webshops

E-fulfilment, een aantal zorgen minder

En er is alweer een nieuwe ontwikkeling in de e-commerce en e-fulfilment die steeds serieuzere vormen gaat aannemen. De opkomst van de vele webshops hebben op vele logistieke vlakken de wereld om ons heen nog meer in beweging gebracht. Of het nu gaat om de online verkoop van sokken of inktvullingen, organisatorisch heeft een webshop heel wat zaken te managen. Op klein niveau is het charmant om af en toe een pakje te versturen. Maar structureel elke dag de orders van klanten verwerken in de administratie, en misschien wel meer dan honderd pakjes moeten versturen, vereist een andere organisatie.

Stroomlijnen staat centraal bij het leiden van een bedrijf. Stilstand is achteruitgang en dat geldt ook voor bedrijven in de e-commerce. Wanneer het werk teveel wordt vanwege verkoopsuccessen, kan een bedrijf letterlijk stagneren. Vooruitzien en flexibel, zijn dan niet meer relevant wanneer de boel spaak loopt, want het is dan alle zeilen bijzetten om zakelijk overeind te kunnen blijven. Omdat verkoop via het internet grote sprongen kan maken is het de bedoeling om voorbereid te zijn op het grote werk. Niet alleen de persoon in kwestie, maar ook het magazijn moet het werk allemaal aankunnen. Door de tijd heen groeit een bedrijf, maar het pand of de opslag kunnen dan niet achterblijven. Wanneer het bedrijf uit zijn voegen barst is het tijd om experts in te schakelen, om op een ander niveau de zaken beter te kunnen blijven afhandelen.

E-fulfilment in actie

Met behulp van een modern automatiseringssysteem worden de opslag, het verwerken van de orders, het inpakken, etiketteren en de verzending van goederen goed en snel afgehandeld. Dit hele traject heet E-fulfilment. Het is een prachtig ontwerp wat een bedrijf kan ontlasten van zeer veel werk. Er gaat voor een persoon alleen, zeer veel tijd verloren met het verwerken van klantorders tot aan de daadwerkelijke verzending toe. Een E-fulfilment partner verzorgt de gehele afhandeling van dit proces waardoor de klant energie overhoudt.

De opslag, samen met het beheer van de voorraad worden gemanaged, zodat de klant geen zorg meer hoeft te hebben dat de woonkamer of de garage helemaal afgeladen zijn met dozen. Een magazijn van waar uit alles plaatsvindt wordt beheerd door de E-fulfilment partner, zodat de klant zelf niet heen en weer hoeft te rijden. Tevens hoeft de klant niet zelf meer de pakjes weg te brengen, want ook dat wordt goed geregeld. Hier worden dus brandstofkosten en werkuren uitgespaard, en dat is nodig om opbouwend verder te kunnen werken aan een bedrijf.

Met de nodige kennis en moderne technologie is de E-fulfilment partner een rots in de branding tijdens verkoopdagen met pieken zoals bijvoorbeeld de feestdagen. Het online verkopen is een prachtige uitvinding zo lang het systeem soepel blijft werken. Bij de E-fulfilment partner wordt er gestaag tot ’s avonds laat ingepakt. De verkopen kunnen dus gewoon door blijven lopen zonder dat de klant zelf tot diep in de nacht bezig is met het inpakken van de verkochte goederen. De klant wordt hiermee ontzien wat weer gunstig is voor de andere fronten in de bedrijfsvoering.

De toekomst

Een passievolle ondernemer is altijd bezig om een bedrijf te verbeteren en te laten groeien, de E-fulfilment partner kan hier zeker bij helpen. Het niet hoeven nadenken over personeel in het magazijn en ontlast worden van het verwerken van orders, het niet meer hoeven inpakken of etiketten moeten uitprinten geeft een heleboel nieuwe ruimte om andere zaken te gaan ondernemen. Uitbreiden met een E-fulfilment partner biedt groeikansen en werkt dus kostenbesparend

Bij E fulfilment voor e-commerce gaat het erom dat de klant wordt ontlast van vele zaken, van het hebben van een te klein magazijn tot een fileprobleem. Logistiek besparen door een gestroomlijnd systeem schept andere goede mogelijkheden. E-fulfilment is inderdaad dé oplossing voor webshops omdat een heel traject wordt ondergebracht bij de E-fulfilment partner. Er kan op deze manier meer verkocht worden omdat het logistieke gedeelte van de webshop op een andere manier wordt beheerd. De snelheid waarmee een vol geautomatiseerd magazijn werkt is niet bij te houden door een enkele persoon. Gebruik maken van de nieuwe technologieën en de nieuwe mogelijkheden van online zakendoen bieden mooie groeikansen voor ondernemers. Indien u meer wilt weten over de voordelen van E-fulfilment, neem dan contact op met Surlogic in Best.

https://surlogic.nl/nl/