Koen Schuurmans
Image default
Woning en Tuin

Wat is een vastgoedbelegging?

Vastgoedbeleggingen zijn objecten die een goed rendement opleveren. Dit kan worden bereikt door huurinkomsten en waardestijging van het onroerend goed in de loop van de tijd, wat kan resulteren in een meerwaarde wanneer het onroerend goed wordt verkocht. Investeringen stellen mensen in staat om activa zoals aandelen of obligaties te beheren en rendementen te genereren in de loop van de tijd, terwijl huurwoningen de eigenaar inkomsten laten genereren uit huurbetalingen door huurders.

Soorten beleggingen in vastgoed

Investeringen in beleggingspanden kunnen een van de meest winstgevende en lonende manieren zijn om uw geld te laten groeien. Het is een goed idee om de verschillende soorten vastgoedinvesteringen te begrijpen, zodat u de juiste voor u kunt vinden.

Soorten vastgoedinvesteringen:

1. Woonvastgoed: Het kopen en verhuren van woningen of appartementsgebouwen die door meer dan één persoon tegelijk kunnen worden gehuurd, zoals een appartementsgebouw met meer dan zes eenheden;

2. Commercieel vastgoed: Kopen en verhuren van kantoorgebouwen, winkels, magazijnen, fabrieken en andere commerciële ruimtes die niet door meer dan één persoon tegelijk worden gehuurd;

3. Grond: Investeren in grond (grote percelen of kleine percelen), die geen huurinkomsten oplevert, maar een prijsstijging op de vastgoedwaarde biedt.

De 2 grootste voordelen van beleggen in vastgoed

Investeren in onroerend goed is een goed idee voor diegenen die een aanzienlijk passief inkomen willen hebben. Men hoeft alleen de juiste investeringsmogelijkheid te kiezen, er goed mee om te gaan en verstandig geld uit te geven. Hier zijn enkele van de voordelen van beleggen in onroerend goed:

– Een uitstekende bron van passief inkomen of “passief” rendement op investering;

– Een kans om in de loop van de tijd rijkdom op te bouwen door waardestijging van onroerend goed.

Ander soort beleggingen zoals een kantoor transformeren naar een woning

Door de groei van de bevolking wonen er steeds minder mensen in steden. Dit heeft geleid tot een gebrek aan woonruimte, dus het ombouwen van bestaande woningen kan een goed idee zijn om dit probleem aan te pakken. De overheid kan daarbij helpen door gemeenten te adviseren. Steeds meer mensen kiezen er dan ook voor om in omgebouwde kantoorpanden of winkels te wonen. Vorig jaar werden 12.500 van dit soort gebouwen getransformeerd tot woonwijken. Het zijn meestal kleine huizen of huurwoningen. Het aantal verbouwingen is de afgelopen jaren gestaag gegroeid – van iets minder dan 8000 in 2017 naar 12.000 in 2018 en 2019. Vorig jaar maakten verbouwde woningen ongeveer 13% uit van de totale nieuw toegevoegde woningvoorraad. Het is dus zeker lonend om te beginnen met een tranformatie kantoor naar woning. En mocht je niet weten waar je moet beginnen dan kun je altijd de hulp van Damborg inschakelen!