Koen Schuurmans
Image default
Marketing

Wanneer koop je een verhuur led scherm of een vast led scherm

Als je op zoek bent naar een led scherm dan zijn er twee soorten led schermen waar je uit kunt kiezen. Het verschil zit hem met name in het verschil van het kabinet. 

Het kabinet van het vaste led scherm

Als men een led scherm aan de gevel wilt hangen dan is dit een vast kabinet. Dat wil zeggen dat men het kabinet maar 1 keer hoeft op te hangen en dus niet telkens weer in en uit elkaar hoeft te halen (zoals bij een verhuur led scherm). Zo’n vast kabinet heeft maar 1 eigenschap nodig en dat is dat het nauwkeurig is om naden in het beeldscherm te voorkomen en verder moet het alleen maar degelijk zijn en de componenten die erin zitten beschermen. Met name buiten led schermen moeten beschermd worden tegen de weersinvloeden. Alle componenten worden dan ook binnen in het led scherm geplaatst inclusief de bekabeling.

Dit led scherm wordt dan met een datakabel en een voedingskabel verbonden naar binnen.

Deze kabinetten zijn dan ook vaak stalen of aluminium kasten zonder extra’s.

Het kabinet van een verhuur led scherm

Bij een verhuur led scherm is er nog een eigenschap die erg belangrijk is.

Men wil dat een beeldscherm er mooi uit ziet en dus dat er geen naden in het beeld komen. Dan is het dus belangrijk dat het kabinet erg stevig is en niet snel vervormd. Dan moet het kabinet dus veel dikker zijn dan bij een vaste installatie. Om het led scherm dan nog enigszins draagbaar te houden wordt het altijd van aluminium gemaakt. Met name met de huidige arbo-normen is dit van groot belang. Ook zijn deze led schermen dan vaak wat kleiner om ze hanteerbaarder te houden en makkelijker te stapelen.

Het aluminium dat wordt gebruikt is vaak gegoten diecast aluminium. Dit kan extreem nauwkeurig gebeuren en de randen zijn dan extra dik. Hierdoor slijten de kabinetten een stuk minder snel en kunnen ze haast niet vervormen.

Als de kabinetten dan ook nog eens goed worden opgeborgen in flightcases dan kunnen ze heel lang meegaan.

Let er dus op bij de aanschaf wat u er mee gaat doen.

Let er ook op dat als u een vast led scherm gaat laten installeren dat u weet of het op een paal of op de gevel moet worden gemonteerd. Als een led scherm aan de gevel moet worden gemonteerd dan heeft u een scherm nodig dat aan de voorkant kan worden geopend om service te kunnen verlenen. Led schermen die op een paal staan (mist enkelzijdig) kunnen worden uitgerust met een standaard kabinet met deurtjes aan de achterkant om service te verlenen.