Koen Schuurmans
Image default
Bedrijven

Waarom video content beter werkt dan tekst

Ken je de uitspraak: “Een beeld zegt meer dan 1000 woorden”? Die uitspraak is absoluut waar. Daarom worden video’s steeds vaker ingezet voor marketingdoeleinden. Heb jij een professionele bedrijfsfilm en weet je niet zeker of je die wel in moet zetten voor je doelgroep? Wij geven je een aantal redenen om dat zeker wel te doen

De boodschap komt beter over

Wanneer je audiovisuele content gebruikt, komt je boodschap duidelijker over bij je doelgroep. Doordat je beeld, tekst en geluid gebruikt, onthouden de kijkers je boodschap beter. Daarnaast wordt beeld veel sneller verwerkt door de hersenen dan tekst. Zo kun je ook moeilijke materie beter overbrengen aan je publiek. Emotie is daarnaast makkelijker over te brengen in een video, zeker vergeleken met tekst. Denk maar aan hoe een appje soms voor miscommunicatie kan zorgen, omdat de emotie die je over wilt brengen verkeerd ontvangen wordt.

Video’s zijn flexibel inzetbaar

Je kunt video’s op verschillende platforms inzetten. Je kunt ze gebruiken voor je eigen website, maar ook bij je marketing. Video’s zijn zeker goed voor sociale media, omdat gebruikers sneller stoppen met scrollen als ze een video zien. Een interessant bewegend beeld zal eerder en langer de aandacht pakken van een gebruiker, dan een stuk tekst of afbeelding. Je houdt dus langer de aandacht van je doelgroep vast.

Het is persoonlijk en heeft meer resultaat

Mede omdat je meer emotie kunt overbrengen in een video, is een video persoonlijker. Je hebt hier zelf ook zeker een hand in, omdat je het zo persoonlijk kunt maken als je wilt. Daarnaast kan het gebruik van video content zeer goede resultaten geven, zoals meer converterend websitebezoek. Online video’s worden ook meer dan 10 keer vaker gedeeld op sociale media kanalen. Wist je dat YouTube de één na grootste zoekmachine is ter wereld, na Google? Dat betekent dus dat je met video’s op YouTube ook je vindbaarheid kunt vergroten. Een commercial vertonen op YouTube is bovendien al mogelijk met een klein budget, voor een specifieke doelgroep. Je kunt ook gratis gebruik maken van websites als YouTube en Vimeo voor je video content.