Koen Schuurmans
Image default
Electronica en Computers

Verschillende soorten printers waar jij uit kunt kiezen

Wanneer jij op zoek bent naar een printer, kan het lastig zijn om de juiste printer te vinden. Er zijn vandaag de dag een hoop soorten printers waar jij uit kunt kiezen die elk zo hun eigen voordelen hebben. Ook is het formaat en het model van de printer per merk lang niet altijd hetzelfde. Een printer gaat relatief lang mee en het zou zonde zijn als je een printer koopt waar je zelf niet tevreden mee bent. In dit artikel kun je wat meer te weten komen over wat voor soorten printers er zijn.

 

De verschillende soorten printers waar je uit kunt kiezen

De vele soorten printers die er zijn kun je onderverdelen in een aantal verschillende categorieën. Je kunt een inkjetprinter, laserprinter, all-in-one printer of een fotoprinter kopen. Het verschil tussen een inkjet printer en een laserprinter zit hem in de manier waarop de inkt op het papier komt. Bij een laserprinter gebeurt dit zoals de naam al weggeeft met een laser en met een inkjet printer gebeurt dit met inkjet. Als je voor een all-in-one printer gaat, zul je kunnen kiezen tussen beide varianten. Deze printer is voornamelijk gericht op het mogelijk maken van het printen van zoveel mogelijk verschillende dingen. Dit terwijl een fotoprinter juist zo is ontworpen om een hoge kwaliteit foto’s uit te printen. Ook is een refurbished printer kopen een goede optie. Een refurbished printer is een printer die al eerder is gebruikt door iemand anders of een printer die retour is gestuurd. Het voordeel van een printer als deze is dat je vaak een hogere kwaliteit printer kunt kopen voor een lagere prijs.

 

Producten die je bij een printer zult moeten kopen

Wanneer jij een printer gaat kopen, is het ook van belang dat je de juiste inktcartridges en toner koopt. Dit maakt het mogelijk om iets op het papier te krijgen. Je kunt verschillende soorten inkjet cartridges kopen en welke je nodig hebt, is afhankelijk van het merk en het model printer dat je kiest. Ook kun je verschillende kleuren cartridges kopen. Welke jij koopt, is afhankelijk van wat jij van plan bent met de printer te doen. Wanneer jij een laserprinter koopt zul je op zoek moeten naar toners. Dit zijn in principe de cartridges voor laserprinters.