Koen Schuurmans
Image default
Financieel

Waarom goud verkopen? 5 veelvoorkomende redenen.

Gouden sieraden zijn enorm geliefd bij zowel mannen als vrouwen. Mensen dragen goud omdat ze het mooi vinden of om de emotionele waarde ervan. Door de eeuwen heen heeft goud steeds de voorkeur gekregen ten opzichte van andere metalen. Vandaag de dag verkopen mensen steeds vaker hun gouden sieraden. We zien dan ook een toename in het aantal goud verkopen. Voor geld of om andere redenen.

In dit artikel bespreken we een aantal redenen waarom mensen goud verkopen. De meest voorkomende redenen zijn:

Inwisselen voor geld

Het krijgen van een goede prijs is een belangrijke motivatie om sieraden te verkopen. De goudprijs is op dit moment erg hoog en dat maakt dat het nu een goed moment is om oud goud in te wisselen.

Edelmetalen, zoals goud en zilver, zijn erg kostbaar en omdat er veel vraag is kunnen ze snel worden verkocht. Veel mensen kopen gouden sieraden ook als een soort van spaarpotje voor later. Wanneer ze hun geld toch weer nodig blijken te hebben dan ruilen ze de sieraden in voor geld. Het is dan belangrijk dat je kiest voor een partij die goud inkoopt voor de hoogste prijs.

Kapot of beschadigd

Het maakt niet uit hoe kostbaar gouden sieraden zijn. Een kapot sieraad kun je beter niet lang in de kast laten liggen. Reparatie van sieraden is alleen vaak niet echt praktisch en bovendien kan herstel van het sieraad al snel te duur worden. Het bewaren van een kapot sieraad dat niet wordt gedragen heeft niet veel zin. Daarom kiezen veel mensen ervoor hun oude goud te verkopen.

Niet meer in de mode

Iedereen wil er natuurlijk modieus uitzien. Waarom zou je dan je uitstraling om zeep helpen met sieraden die misschien niet meer in de mode zijn?

Een belangrijke reden waarom mensen goud verkopen is omdat de sieraden gedateerd zijn en niet meer passen bij de mode van nu. Onze smaak kan veranderen met de jaren. Wil je van je oude gouden sieraden af, dan is het verkopen de beste optie.

Oude herinneringen

Een schitterende ring of ieder ander sieraad kan een uiting zijn van liefde en genegenheid, het kan echter ook symbool staan voor spijt en negativiteit. Vaak roept een sieraad bepaalde gevoelens op. Herinneringen die we koesteren óf kunnen missen als kiespijn. Door alles rond bepaalde herinneringen op te ruimen en weg te doen hopen mensen een punt achter een bepaalde periode in hun leven te kunnen zetten. Mensen kiezen ervoor om de sieraden om te ruilen voor iets anders en verkopen goud.

Zakelijke redenen

Goud wordt al eeuwenlang gebruikt als ruilmiddel bij handel. Hoewel we natuurlijk tegenwoordig veel andere manieren hebben om elkaar te betalen, wordt goud nog steeds volop gebruikt. Er worden zelfs leningen gegeven met het goud als onderpand en regelmatig wordt goud ook gebruikt als belegging. Handel en goud gaan al lange tijd hand in hand. Wanneer het goud weer ingewisseld moet worden voor geld, is het belangrijk om te kiezen voor een partij waar je goud veilig kunt verkopen.