Koen Schuurmans
Image default
Aanbiedingen

Waarom een Piaggio Zip SP Full Option kopen een goede deal is

Welke scooter moet je kopen? Een budget retro scooter, een luxe Vespa scooter of ergens in het midden? Er zijn diverse medium budget merken, als je dicht wilt blijven bij de Italiaanse koning van de scooters is een Piaggio Zip SP Full Option kopen zeker een goed idee voor jou. Waarom? Dat leggen we uit op deze pagina.

 

Over Piaggio

Piaggio is een merk uit Italië dat ooit vliegtuigen produceerde, maar nu vooral bekend staat als de fabrikant van populaire merken zoals Vespa. Toen ze na de Tweede Wereldoorlog niet langer vliegtuigen mochten bouwen, zaten ze met een flink aantal onderdelen in hun magazijn. Van de (voor)wielen en het plaatstaal die bestemd waren voor vliegtuigbouw maakten ze een scooter die ze “Vespa” noemden. Dat betekent “wesp” en staat voor het brommend geluid van deze scooter en de slanke taille van het design. In de jaren daarna zouden ze diverse andere merken overnemen zoals Gilera en Derbi. Naast Italiaanse merken kochten ze ook andere bedrijven op waaronder…

 

Over Zip

Puch is de klassieke fabrikant van bromfietsen uit Oostenrijk. Dit merk stond bekend om hun betrouwbare scooters die toch betaalbaar waren. Het design was niet bepaald op het niveau van de Vespa, tot ze met de Zip kwamen in 1993. Destijds was Puch reeds in handen van Vespa, dat is zeker te zien aan het strakke design. De prijs bleef gelukkig wel interessant. Later zou Piaggio hun eigen naam koppelen aan dit populaire model. Naast rijden op de openbare weg is de Zip ook populair gebleken in de racewereld, niet in de laatste plaats omdat deze scooter eenvoudig is om op te voeren.

 

Piaggio Zip SP Full Option kopen

Sinds 2000 is het model bijna ongewijzigd gebleven. De SP uitvoering is iets anders met een afwijkend rooster aan de voorzijde en de mono voorvork is weer terug van weggeweest. Er zit een lekker sportieve 4-takt motor in voor heerlijk rijplezier. Voor alle scooterliefhebbers die niet te diep in de buidel willen tasten is de standaard uitvoering al heel interessant, toch moet je zeker ook even naar de Piaggio Zip SP Full Option kijken zoals die wordt verkocht in de Fast & Furious scooterzaak. Laten we eerst even enkele vragen beantwoorden:

 

  • Waarom een Piaggio kopen? Omdat dit Italiaanse merk zich heeft bewezen als expert in tweewielers, zowel voor de consument als in professionele motorraces.
  • Waarom een Zip kopen? Omdat dit model de meest budgetvriendelijke optie is in de gehele lijn.
  • Waarom een SP kopen? Omdat deze uitvoering nét iets sportiever overkomt en iets lekkerder rijdt dan de basic uitvoering.
  • Waarom een Piaggio Zip SP Full Option kopen? Omdat je wellicht nog wat extra geld overhoudt en toch meer wilt dan een standaard vervoermiddel om van A naar B te komen.

 

Met deze antwoorden is het dus niet verbazingwekkend dat je de Piaggio Zip SP Full Option wilt kopen … maar wacht er is meer! Het lijkt wel een verkooppraatje maar we houden ons toch liever bij de feiten. En deze vijf zaken mag je zeker niet over het hoofd zien:

 

  1. Je kunt dit model in zowel 25 km/u als in 45 km/u kopen.
  2. Opvoeren is een makkie als je dat zou willen.
  3. Er zijn talloze extra opties om er jouw unieke scooter van te maken.
  4. Bij een aantal opties kun je kiezen voor een merk product of een merkloze kopie. Dat kan je geld besparen.
  5. Als de totaalprijs toch iets te hoog uitkomt kun je een leasecontract nemen, dan betaal je in termijnen de scooter af.

 

Bekijk zelf alle opties van deze Italiaanse scooter met ‘roots’ in Oostenrijk.