Koen Schuurmans
Beauty en verzorging

Voordelig en luxe make-up merken

Er zijn zoveel make-up merken in Nederland verkrijgbaar dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. De enorme diversiteit aan merken, producten maar ook kwaliteit en prijzen kan de zoektocht naar make-up lastig maken.

Je kunt onderscheid maken tussen de luxere merken en de voordelige merken. Maar er zijn ook een aantal merken die zich hier tussenin bevinden.

Luxe merken

De wat luxere merken zul je niet direct vinden in de Kruidvat of Etos, maar sneller bij De Bijenkorf, Douglas of ICI Paris.

Onder luxe merken verstaan we make-up van onder andere Chanel, Dior, Estée Lauder en Yves Saint Laurent maar ook Peggy Sage.

De meeste make-up, zoals foundation en oogschaduw, van deze merken is erg prijzig. Ook de lippenstift van het merk M.A.C is erg prijzig, maar staat wel bekend om haar goede kwaliteit.

Betaalbare merken

De wat meer betaalbare merken zijn in warenhuizen te koop, maar ook in winkels als Kruidvat en Etos. Denk hierbij aan L’Oréal Paris, Rimmel London, Maybelline en MaxFactor.

Hier zitten wat meer prijzige producten tussen zoals mascara of een lippenstift, maar ook betaalbare make-up.

Voordelige merken

Voor mensen met een kleiner budget zijn er gelukkig ook een aantal voordelig merken die je kunt kopen bij Kruidvat, Etos en andere winkels. Bekende merken die je hier vooral tegenkomt zijn Catrice, Essence, NYC en MUA.

Etos heeft ook een eigen make-up lijn, en ook bij HEMA kun je terecht voor betaalbare make-up.