Koen Schuurmans
Image default
Aanbiedingen

Veiligheidskleding in de bouw: hoe heeft het zich ontwikkeld?

Veiligheidskleding in de bouw: hoe heeft het zich ontwikkeld?

In de laatste honderd jaar heeft de kleding die men draagt naar het werk een aanzienlijke verandering ondergaan. De behoefte aan branchespecifieke kleding is in het verleden enorm gegroeid. De kleding die je nu draagt in de bouw – zoals laarzen, brillen of helmen – zijn al jaren een belangrijk deel van elke arbeiders kledingkast. Als je aan werkkleding denkt, dan komt al snel het klassieke voorbeeld van een blauw overal naar voren. Gelukkig is dat nu allang niet meer zo!

De start van de 20e eeuw

In het begin van de 20e eeuw waren de militaire uniformen de standaard wanneer het ging over werkkleding. Functionaliteit was belangrijker dan comfort. Gelukkig wordt er in 2022 ook meer gedacht aan comfort en veiligheid. 

Vanaf 1950

In 1950 werd de vraag naar veilige werkkleding steeds heftiger. Het maakte men niet zoveel meer uit van hoe het eruit zag. Er was namelijk veel letsel aan het hoofd vanwege vallende en rondvliegen voorwerpen. Daarom is vanaf 1950 het ook verplicht om een veiligheidshelm te dragen op een bouwplaats. Oog- en gezichtsbescherming is een must wanneer werknemers werken met bouwmaterialen die ervoor kunnen zorgen dat het zicht van de werknemer kan worden ontnomen wanneer het in contact komt met het oog. Over het algemeen zijn de handen het meest gewond wanneer we praten over letsel op de bouwplaats. Daarom is het juist zo belangrijk dat handschoenen nauwsluitend passen en comfortabel zijn om te dragen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat een werknemer de handschoenen uittrekt omdat ze niet comfortabel zitten en daarmee zichzelf bezeert!

Werkkleding van Online Bouwmaterialen

Voor elke werknemer in de bouw is beschermende kleding onmisbaar. Met deze kleding en beschermingsmiddelen is men te allen tijde goed voorbereid en beschermt voor elk bouwproject. Wil je werk- en veiligheidskleding van Online Bouwmaterialen kopen? De medewerkers van Online Bouwmaterialen staan altijd paraat met passend en vrijblijvend advies!

https://www.online-bouwmaterialen.nl/