Koen Schuurmans
Image default
Verbouwen

Tips voor het maken van de perfecte maatwerk keuken

We spraken met 12 ervaren keukenbouwers die ieder hun eigen perspectief op maatwerk keukens vertelden, om erachter te komen wat nou het échte geheim is van een perfecte maatwerk keuken. Jij hoeft die moeite niet te doen, dat hebben wij al voor je gedaan! In deze blog vind je een aantal tips voor het maken van de perfecte maatwerk keuken.

 

Kleurgebruik

Wees niet bang voor felle kleuren op je keukenkastjes, midden tot diepe grijstinten, blauwtinten en zelfs pepermunt of saliegroene tinten zijn geweldige alternatieven. Als je muren wit zijn, kies dan niet voor witte kastjes; dat is een gemiste kans om wat meer persoonlijkheid in je ruimte te brengen. Natuurlijk is een donkere tint ook een stuk vergevingsgezinder als het om plakkerige vingers gaat!

 

Maak gebruik van licht in ruimtes

Een eenvoudige truc om uw keuken groter te doen lijken, is optimaal gebruik te maken van het beschikbare daglicht. Bouw je kasten en apparatuur rond de ramen en je keuken zal direct meer uitnodigend zijn. Als je raam zich in een lastige ruimte bevindt, combineer dan wandkasten in verschillende hoogtes, breedtes en dieptes om een interessante, dynamische opbergoplossing te creëren in een anders beperkte ruimte.

 

Opslagruimte creëert meer rust

Opslag en gemak zijn een belangrijk designelement in keukens geworden. Een van de belangrijkste trends bij keukenrenovaties is het gebruik van schuifladen voor het opbergen van serviesgoed, kookgerei en steelpannen, maar ook voor kasten. Dit maakt een einde aan de irritatie van het zoeken achter het ene na het andere voorwerp in kasten die te hoog of te diep zijn om in te kijken.

 

Werk de wasbak subtiel weg

Plaats je gootsteen niet op het kookeiland, vooral niet als je een druppeldroger bent, want een rommelige kookeilandbank zorgt voor een rommelig uitziend huis. Als alternatief kun je de bank rond de gootsteen opbouwen om de rommel te verbergen.

 

Dit waren een paar tips van de experts die wij hebben gesproken!

https://paulknip.nl/maatwerk-keukens-limburg/