Koen Schuurmans
Image default
Toerisme

Overnachten in de natuur: een gezond idee

Wist je dat men in Japan regelmatig bewust de natuur op zoekt voor een “Bosbad”? Shinrin-Yoku noemen ze dat. Volgens de Japanners is Shinrin-Yoku hét geheim voor een gezonder en gelukkiger leven.

Deze overtuiging is niet alleen gebaseerd op traditie en overlevering. Inmiddels zijn er ook wetenschappelijke bewijzen dat het goed voor de gezondheid en ons welbevinden is om regelmatig de natuur op te zoeken. Want tijd besteden in de natuur verlaagt de bloeddruk, vermindert stress en geeft je weerstand een duwtje in de rug. Ook blijkt een verblijf in de natuur je meer energie te geven, bevordert het de creativiteit én helpt het je te concentreren.

Zelfs het World Economic Forum is overtuigd van de voordelen van Shinrin-Yoku

Hoe kun jij genieten van de natuur?

Om de voordelen van de natuur te plukken hoef je weinig te doen. Zelfs een korte boswandeling helpt je al verder. Maar waarom zou je niet verder gaan? Ga er eens een paar dagen tussenuit. Laat je telefoon en laptop thuis en trek de natuur in. In je eentje, met je partner of met je gezin.

Overnachten in de natuur

Zoek je natuur, dan kom je al snel terecht in Twente. Dankzij het grote aantal landgoederen en kastelen valt er altijd wat te ontdekken. En wat te denken van de Nationale Parken en beschermde landschappen die Twente rijk is?

In Twente helpt alles je om tot rust te komen.Het lijkt hier soms wel alsof je terug bent in de tijd. Hier heb je ruimte en rust. De mensen zijn minder gehaast en het leven is minder vluchtig. Hier wordt nog echt genoten van de goede dingen van het leven.

Overnachten in de natuur kan in Twente op tientallen plaatsen. Je overnachting in de natuur kan heel basic zijn, zoals op een natuurcamping. Maar je kunt ook aden in weelde en je laten verwennen in een van de landgoedhotels. Er zijn zelfs meerdere wellness hotels waar je niet alleen kunt genieten van de natuur, maar ook van een sauna of massage.

Boek direct

Lijkt het jou ook wel wat om wakker te worden door het geruis van de wind en zachtjes zingende vogels? Kijk dan direct op www.visittwente.nl voor de vele overnachtingsmogelijkheden die je weer in contact brengen met de natuur en jezelf.

We zien je graag snel in Twente.

https://www.visittwente.nl/overnachten/in-de-natuur/