Koen Schuurmans
Image default
Toerisme

Ontdek de mediterrane keuken tijdens een rondreis door Italië

De Italiaanse keuken is een uitgebreide doch eenvoudige keuken. Veel Italiaanse gerechten worden nog steeds volgens oorspronkelijk recept gemaakt. Daarnaast is de Italiaanse keuken één van de oudste keukens ter wereld die ontstaan zijn vanuit verschillende invloeden. Zo brachten de verschillende Italiaanse reizigers kruiden mee uit de landen waar ze geweest waren en zijn er ook invloeden te zien die te herleiden zijn naar de Germaanse invallen waar het land mee te maken heeft gehad. Daarnaast wordt er gezegd dat de Italiaanse pasta afgeleid zou zijn van de Aziatische noodles.

Meer dan pasta en pizza

Pasta en pizza zijn de gerechten waar men meteen aan denkt als men denkt aan het eten in Italië. Pasta is voor Italianen wat aardappels zijn voor Nederlanders. Pasta is er in allerlei verschillende vormen en kan geserveerd worden met verschillende sauzen. Uiteraard allemaal de moeite waard om te proberen tijdens uw vakantie of rondreis in Italië. Een goed voorbeeld van de eenvoud van de Italiaanse keuken is de pizza Margherita. Maar Italië staat bijvoorbeeld ook bekend om de lasagne of pesto. Daarnaast zijn ook wijn, koffie en kaas belangrijke onderdelen van de Italiaanse keuken. Voor de kaas en wijn zijn er zelfs eigen regionale keurmerken.

Bent u klaar om de Italiaanse keuken te ontdekken?

Bent u nieuwsgierig geworden naar de Italiaanse keuken en wilt u deze gaan ontdekken? Dan kunt u dit goed combineren met een rondreis door Italië. Reis door de verschillende regio’s en maak kennis met verschillende regionale gerechten. Bij Vámonos Travels kijken ze graag met u mee naar de juiste culinaire route. Daarnaast kunt u bij Vámonos Travels ook terecht voor een rondreis door Spanje. U stelt makkelijk zelf uw rondreis door Italië of rondreis door Spanje samen. Maar u kunt ook kiezen uit een rondreis door Spanje of Italië die al voor u uitgezet is. Er is keuze genoeg en dus iets voor iedereen.