Koen Schuurmans
Image default
Bedrijven

Niet destructief onderzoek

Lees in deze tekstblog over NDO onderzoek en wat daarbij komt kijken. NDO onderzoek is al erg oud. Al decennia bestaat de fotolas, nadat de pijpfitter de leiding op de goede plek heeft gelegd en de lasser verschillende lagen in de naad heeft gelegd, wordt de verbinding met radioactieve straling nagezien. Na NDO onderzoek staat vast dat de leiding zeker weten dicht is, zelfs met gassen en vloeistoffen die onder druk door de leiding gaan.

MCI

Het bedrijf MCI houdt zich bezig met NDO. Zij hebben de expertise, zij adviseren, u kunt voor tal van kwesties omtrent NDO bij MCI terecht. Op de site staan enkele afbeeldingen van metaal door een microscoop bekeken. Daarin is te zien dat het erg precies komt. Moleculen zijn klein, de druk in leidingen en tanks kunnen oplopen tot hoog, maar de stoffen in de leiding of tank mogen geen weg naar buiten vinden.

Helpen met materiaalkunde

MCI kanhelpen met materiaalkunde en adviseren. Het is een te lange en ingewikkelde materie om in een korte tekstblog te omschrijven. Begrijpelijk voor iedereen is dat ieder materiaal z’n eigenschappen heeft en dat daardoor niet ieder materiaal voor alles toegepast kan worden. U moet maar zo denken, niet voor niets zijn huizen van steen kastjes van hout en auto’s van metaal, en het is beter om dat niet om te draaien.

Totale deskundigheid

Op het gebied van helpen met materiaalkunde kan MCI adviseren. Het gevolg, NDO onderzoek, kunnen zij uitvoeren, en door dit totaal heeft u op uw terrein een gegarandeerd dichte tank of leiding. De kans op milieuschade is nihil. Het materiaal kan de druk van de vloeistoffen of gassen verdragen, wat in de tank of leiding moet blijven blijft erin. Benader gerust MCI voor meer informatie en eventueel advies.

https://www.m-c-i.nl/