Koen Schuurmans
Image default
Aanbiedingen

Hoe een Rolex Oyster Perpetual aanschaffen?

We houden allemaal wel van mooie spullen. Mocht je dat niet zo hebben, dan ben je hier duidelijk aan het verkeerde adres. Wij kunnen dat wel waarderen en dat is vrij logisch. Maar écht mooie spullen, die zijn vaak wel vrij lastig te krijgen. Neem nu bijvoorbeeld een Rolex Oyster Perpetual aanschaffen; dit is het ‘instapmodel’ van Rolex (in zoverre en instapmodellen zijn bij Rolex dan) en is alsnog enorm moeilijk te verkrijgen. Tuurlijk, je kunt er eentje kopen op een sketchy site van een particuliere verkoper of je kunt naar een tweedehandsverkoper gaan in de vorm van een luxe juwelier, maar nieuw kopen is geen optie. In deze blog vertellen wij je wat er komt kijken bij een Rolex Oyster Perpetual aanschaffen. 

Doe onderzoek naar een Rolex Oyster Perpetual aanschaffen

Het eerste wat we je willen aanraden, is het doen van onderzoek naar een Rolex Oyster Perpetual aanschaffen. Dit is het allerbelangrijkste in onze ogen, want je wilt gewoon weten waar je aan begint. Dit is een stap waar je nu al min of meer mee bezig bent, want je leest deze blog natuurlijk! Ontdek bijvoorbeeld eens de verschillende opties binnen de Rolex Oyster Perpetual, kijk eens naar de ontwikkeling van de prijzen in de afgelopen jaren en onderzoek de technische specificaties van de horloges. 

 

Leer over de gebruikte materialen, de uurwerktechnologie en de verschillende stijlen die beschikbaar zijn. Je kunt een groot deel vinden op de site van Rolex zelf, maar je kunt ook een kijkje nemen op een forum hiervoor. Kijk bijvoorbeeld eens op een speciaal horlogeforum of zoek een subreddit op Reddit op. 

Jouw Rolex Oyster Perpetual aanschaffen

We bedoelen hier nog niet mee dat je je Rolex Oyster Perpetual aanschaffen echt daadwerkelijk gaat doen. Wat we dan wel bedoelen? Dat je gaat kijken naar jouw versie van de Rolex Oyster Perpetual. Dit betekent dat je onderzoek moet doen naar welk horloge jij het mooiste vindt. Zo zijn de Rolex Oyster Perpetual-horloges verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten. Kies een model dat bij je persoonlijke stijl past. Overweeg de wijzerplaatkleur, het type armband en de bezel-opties. Zo kun je vast iets vinden met ingelegde diamantjes, een gele wijzerplaat, een oyster-band of juist een jubilee-band, een 40mm, 36mm of zelfs een 30mm; het is allemaal mogelijk indien je dat wenst! 

Jouw nieuwe Rolex kopen

Het is dan nu tijd voor je Rolex Oyster Perpetual aanschaffen. Je hebt onderzoek gedaan naar het model, het merk, specificaties en de uitvoering die je wilt. Dan moet je nu gaan kiezen waar je hem wilt aanschaffen. We raden je niet aan om in de wachtrij te gaan staan bij een officiële dealer; dan mag je nog een paar jaar wachten. Je kunt wel een betrouwbare juwelier zoeken die modellen verkoopt die direct worden doorverkocht of tweedehands modellen die goed zijn onderhouden. Je zult dan wel even moeten zoeken naar het type model dat jij zoekt. In principe is dat de beste manier om een Rolex Oyster Perpetual aanschaffen te doen.