Koen Schuurmans
Image default
Woning en Tuin

Het belang van kleuren in het interieur

Zonder kleuren geen mooi interieur, dat is een feit. Het spreekt dan ook voor zich dat u op zoek gaat naar de beste kleuren voor uw specifieke woonstijl en voorkeuren. Niet altijd een gemakkelijke opdracht. Als u echter uw intuïtie volgt en zich een beetje aan de regels houdt, is het resultaat een stijlvolle woning met prachtige kleuren. Hoe kunt u nu precies de juiste kleuren in uw interieur verwerken? Een vraag die een duidelijk antwoord verdient. En dat kan het volgende overzicht u dan ook bieden.

Haal het beste uit uw interieur met de juiste kleuren

Kleuren in het interieur zijn even onmisbaar als meubilair of decoratie. De manier waarop kleuren gecombineerd in uw inrichting, heeft een enorm effect op de algemene look en feel van de ruimte op zich. Hieronder vind u enkele tips om daar het beste van te maken:

1. Eén kleurenpalet als basis

Eerst en vooral is het een goed idee om bij één algemeen kleurenpalet te blijven. Tenzij u natuurlijk een erg experimentele inrichting wilt, beperkt u zich het beste tot tinten die op elkaar aansluiten. Denk maar aan pastelkleuren, die allemaal mooi samengaan. Ook bijvoorbeeld contrasterende, effen kleuren zoals wit en zwart.

2. Afwisseling is echter ook belangrijk

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat uw interieur saai moet ogen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om contrasten in het interieur te verwerken, zonder dat het geheel er chaotisch gaat uitzien. Een muur in het wit, met daartegen een zwart TV meubel, of een rood kussen op een beige sofa in een landelijke woning. Kortom, contrasten kunnen zeker iets toevoegen aan het interieur.

3. Het belang van de details

Ten slotte is het belangrijk om ook bij de afwerking van de woning rekening te houden met de juiste kleuren. Gouden inbouwspots passen bijvoorbeeld erg goed bij een modern ingerichte keuken. Vooral als dat goud ook in andere decoratie of details terugkomt. Zwart meubilair kunt u dan weer aanvullen met zwarte inbouwspots. Een woonkamer met veel hout tinten kan afgewerkt worden met kadertjes aan de muur in het Bordeaux of andere decoratie in aarde kleuren.

Kleuren in uw interieur verwerken is een must. Zolang u zich aan bepaalde regels houdt is het resultaat hoe dan ook prachtig. Natuurlijk kunt u altijd die regels in zeker mate breken om uw inrichting interessant te houden. Bovenstaande tips helpen u hoe dan ook om meer uit uw interieur te halen!