Koen Schuurmans
Image default
Zorg

Herinneringen ophalen nadat iemand gestorven is

Als er een begrafenis heeft plaatsgevonden en de jaren voorbij zijn gevlogen dan kan het nog moeilijk zijn om manieren te vinden om de persoon die is overleden te eren. Hoogstwaarschijnlijk is het dan ook zo dat je nog vaak denkt aan die persoon, vooral als het iemand is die erg dichtbij je stond. 

Het kan zo zijn dat je soms de behoefte hebt om iets speciaals te doen om alsnog aan die persoon te denken en herinneringen op te halen. 

In deze blog zullen er tips gegeven worden met wat je kan doen om iemand om herinneringen op te halen en om extra aandacht te geven aan die persoon. 

 

Bezoek verschillende plekjes 

Om herinneringen op te halen kan je langs verschillende plekken gaan wat die persoon erg leuk vond om te bezoeken. Ook kan je dan naar plekken gaan waar je bijvoorbeeld met elkaar iets hebt beleefd. Op deze manier kan je heel gemakkelijk herinneringen ophalen en terugdenken aan de tijd met die persoon. Wellicht kan je dan ook langs eettentjes gaan waar jullie samen hebben gegeten, om zo ook die herinneringen weer te herbeleven. Daarbij kan je wellicht de begraafplaats bezoeken, zodat je ook daar stil kan staan bij de persoon. 

 

Film of boek 

Als je wat de favoriete film en/of boek is van die persoon, kan je wellicht kijken of dat je die film en/of boek kan kopen. Op deze manier kan je wellicht ook de persoon een beetje beter leren kennen. Op zo’n manier brengt het je dichter bij die persoon en dat kan voor veel mensen prettig zijn. 

 

Betrokken zijn bij dingen waar ze om gaven 

Zo kan je ook betrokken raken bij dingen waar die persoon erg om gaf. Dit kan bijvoorbeeld met het milieu te maken hebben. Als deze persoon het erg belangrijk vond om milieuvriendelijk te leven, dan kan je hier zelf ook iets mee doen. Je hoeft niet heel je leven op stelte te zetten, maar je kan wel acties uitvoeren met dat in gedachte. Natuurlijk kan het ook om andere dingen gaan. Uitvaartzorg IrmaBoon kunt u hierbij ook adviseren. Als de overledende het bijvoorbeeld leuk vond om 1 keer per week bij een koffietentje te zitten, dan kan jij dit wellicht voorzetten als je dit leuk vindt.