Koen Schuurmans
Image default
Beauty en verzorging

Welke gebieden kunnen worden gelaserd/onthaard?

Laserontharing is een populaire methode om ongewenst haar permanent te verwijderen. Het is een effectieve methode die steeds populairder wordt bij zowel mannen als vrouwen. In dit artikel bespreken we de verschillende gebieden die kunnen worden onthaard, hoe het werkt en wat je kunt verwachten tijdens de behandeling bij Huidkliniek Dreamskin.

Hoe werkt laserontharing?

Laserontharing werkt door gebruik te maken van geconcentreerde lichtpulsen die door de haarzakjes worden geabsorbeerd. Dit veroorzaakt warmte, die de haarzakjes beschadigt en de haargroei vermindert. Omdat de behandeling is gericht op de haarzakjes, is het belangrijk om tijdens de behandeling een contrast te hebben tussen de haarkleur en de huidskleur. Welk gebied wil je gaan laten ontharen? Bekijk de mogelijkheden vooraf.

Gezichtsbeharing

Gezichtsbeharing is een veel voorkomend probleem bij vrouwen. Door hormonale veranderingen, zoals tijdens de menopauze, kunnen vrouwen te maken krijgen met toegenomen haargroei in het gezicht. Dit kan onzekerheid veroorzaken. Gelukkig kan laserontharing uitkomst bieden voor het verwijderen van gezichtsbeharing, zoals de bovenlip, kin en wang.

Oksels

De oksels zijn een ander veel voorkomend gebied dat kan worden gelaserd of onthaard. Veel mensen ervaren irritatie, jeuk en roodheid na het scheren van de oksels. Laserontharing kan permanent ongewenste haargroei verminderen en de huid gladder en zachter maken.

Bikinilijn

Het ontharen van de bikinilijn is een pijnlijke en ongemakkelijke taak. Veel vrouwen zijn op zoek naar een permanentere oplossing om van hun bikinilijn af te komen. Laserontharing kan helpen om het haar op de bikinilijn permanent te verwijderen en irritatie en ingegroeide haren te voorkomen.

Benen

Het ontharen van de benen is een tijdrovende en repetitieve taak. Voor veel vrouwen kan het een echte last zijn om het haar op hun benen dagelijks te scheren. Laserontharing kan hier een uitkomst bieden en permanent ongewenst haar op de benen verminderen.

Rug en borst

Hoewel laserontharing vaak wordt geassocieerd met vrouwelijke ontharing, is het ook een optie voor mannen. Laserontharing kan worden toegepast op gebieden zoals de rug en de borst om permanent ongewenste haargroei te verminderen.

Wat kun je verwachten tijdens de behandeling?

Tijdens de behandeling zul je een gevoel van warmte en prikkeling ervaren. De meeste mensen vinden de behandeling niet pijnlijk, maar het kan wel ongemakkelijk aanvoelen. Afhankelijk van het gebied dat wordt behandeld, kan de behandeling enkele minuten tot enkele uren duren. Soms is er nog herhaling nodig, de behandelaar zal je adviseren.