Koen Schuurmans
Image default
Dienstverlening

Een wandzwenkkraan is een veel gekeurde kraan door de EKH

Omdat een wandzwenkkraan in de wereld van het hijsen en het heffen veel wordt gebruikt en een groot onderdeel vormt van de hijs- en hefmaterialen waarmee wordt gewerkt binnen een bedrijf, is het zeker aan te raden om deze regelmatig te laten keuren om op deze manier goed op de hoogte te zijn van de staat van de kraan en of je hier eventueel nog wat aan moet doen. Je wilt natuurlijk zorgen dat er een veilige werkomgeving is waar jouw personeel in kan gaan werken. Daarnaast is het ook verplicht om eens in het jaar een keuring van de wandzwenkkraan te laten uitvoeren, maar voor de wandzwenkkraan wordt aangeraden dit net even wat vaker te doen, omdat deze intensief wordt gebruikt. 

Keurmeester

Voor het vinden van een EKH keurbedrijf kan je gemakkelijk op de website op zoek gaan naar een keurmeester bij jou in de buurt die verstand heeft van een wandzwenkkraan. Het voordeel van het gebruiken van deze kraan is dat je helemaal geen vloeroppervlak hoeft te gebruiken en je zelf kunt bepalen wat de armlengte is. Het geeft je een flexibele manier van werken en daarbij heb je ook nog eens een gemakkelijkere werkwijze te pakken. Veel bedrijven maken hier ook gebruik van om efficiënt te kunnen werken en het personeel goed in te kunnen zetten. De wandzwenkkraan moet veel gewicht dragen en dient daarom in een goede staat te verkeren voor de veiligheid van de werknemers en de mensen die hiermee in aanraking kunnen komen. 

De wandzwenkkraan 

Een wandzwenkkraan kan je al tegen een lage prijs bestellen. Voor zo’n 800 euro heb je al een zeer goede kraan te pakken van een hoge kwaliteit. Het draagvermogen is ook geheel zelf te bepalen, naast de armlengte en ook de hijshoogte kan je helemaal zelf instellen. Het apparaat is erg handig in gebruik en is gemakkelijk te bevestigen aan bijvoorbeeld de muur of aan kolommen. Door deze regelmatig te laten controleren weet je zeker dat je geen onveilige situaties veroorzaakt en dat je werkt met het beste materiaal en voldoet aan de wettelijke verplichtingen.