Koen Schuurmans
Image default
Woning en Tuin

Tips voor het huren van een appartement

Op zoek gaan naar je eerste woning, in dit geval een appartement, is een van de leukste dingen in je jonge jaren. Je eigen onderkomen, lekker zelf bepalen wat je eet, hoe laat je naar bed gaat en nog veel meer! Hoewel het huren van je eerste appartement zeker leuk is, heeft niemand gezegd dat het een makkelijke opgave wordt. In deze blog lees je waar je op moet letten bij de zoektocht naar je eerste appartementje.

 

  1. Geld, geld en nog eens geld

Je komt er niet onderuit. Het kost nu eenmaal geld om een appartement te huren. Hoeveel je gaat betalen is afhankelijk van een aantal dingen. Hoe groot is je appartement? Is het nieuwbouw? In welke plaats wil je huren? Vooral dat laatste kan een groot verschil maken. Oude appartementen ergens in het zuiden van Limburg zijn goedkoper dan appartementen in Den Bosch bijvoorbeeld. Ook je eigen financiële situatie is van belang. Een goede tip is om van tevoren alles op een rijtje te zetten. Schrijf op wat je verdiend en hoeveel je aan vaste kosten kwijt bent. Onder de streep blijft een bedrag over. Maak aan de hand van dit bedrag een keuze. Zo voorkom je dat je de huur niet meer kunt betalen.

 

  1. Let goed op tijdens een bezichtiging

Je zou het misschien niet denken, maar wanneer je scherp oplet tijdens de bezichtiging kan dit je veel geld besparen. Let op beschadigingen of andere zaken die niet meer helemaal in orde zijn. Kijk goed naar gaten in het plafond en in de muren, controleer de sloten van de deuren en ramen en check of de verwarming het naar behoren doet. Maak voor je checklist en werk deze tijdens de bezichtiging bij.

 

  1. Laat een goede indruk achter

Je huurbaas kun je het beste te vriend houden. Zorg er daarom voor dat je een goede eerst indruk achterlaat. Kleed je zelf fatsoenlijk en wees beleefd, zeker als er meerdere kandidaten zijn voor de appartementen in Den Bosch. Zo zorg je dat jouw naam bovenaan de lijst staat!

 

 

https://www.huurstunt.nl/appartement/huren/den-bosch/