Koen Schuurmans
Image default
Zakelijke dienstverlening

De verschillende soorten stucwerk: Welke is het beste voor jouw woning?

Als u uw woning laat opknappen of verbouwen, dan wilt u niets liever dan het perfecte resultaat voor uw woning. Bij dit proces is één van de belangrijkste onderdelen het uitvoeren van stucwerkzaamheden. Daarom is het belangrijk om te weten welke soorten stucwerk er zijn en welke het beste is voor uw woning. We leggen uit welke verschillende soorten stucwerk er zijn. Denk hierbij aan pleisterwerk, raapwerk, schuurwerk, latex spuiten en buitenstucwerk.

Pleisterwerk

Pleisterwerk is in Nederland de meest populaire stucwerk. Pleisterwerk staat erom bekend dat het een zacht- en soepel materiaal is en het wordt vaak gebruikt om de muren van de woning stijlvoller te maken. Het aanbrengen van pleisterwerk zorgt voor een egale en gladde oppervlakte, waardoor het de perfecte oplossing is voor een moderne look. Echter is het wel een tijdrovend proces om pleisterwerk aan te laten brengen, maar je krijgt hier dan ook gegarandeerd een prachtig resultaat voor terug.

Raapwerk

Als je de oneffenheden van je muren en plafonds wil verbergen, dan is raapwerk een geschikte soort stucwerk om te gebruiken. Dit is de perfecte oplossing voor wat oudere woningen waarvan de muren door de tijd heen niet meer recht zijn. Raapwerk is vaak wat steviger en dikker dan pleisterwerk, waardoor het ideaal is voor woningen waarvan de muren veel offenheden hebben.

Schuurwerk

Een alternatief voor raapwerk is schuurwerk, wat ook een steviger en dikker resultaat oplevert. Het is eenvoudiger aan te brengen dan raapwerk, maar geeft doordat het wat grof is een minder egale oppervlakte. Hierdoor is het wel perfect voor woningen met een landelijke uitstraling.

Latex spuiten

Wil je stucwerk snel en efficiënt laten aanbrengen, omdat je bijvoorbeeld een nieuwe woning hebt gekocht en je graag snel wilt intrekken. Dan is de relatief nieuwe techniek latex spuiten geschikt. Deze techniek is minder bekend, maar wel een goed alternatief voor pleisterwerk. Latex wordt op de muren gespoten, waardoor het zacht en soepel is en snel aangebracht. Vaak scheelt het enorm in de kosten ten opzichte van het uitvoeren van pleisterwerk.

Buiten stucwerk

Buitenstucwerk is een geschikte oplossing als je de gevels van je woning wil laten stucen. Dit type stucwerk is veel steviger en beschikt over weerbestendig materiaal dan de andere opties. Hierdoor is buiten stucwerk ideaal voor het aanbrengen aan de buitenmuren. Het geeft de buitenkant van je woning een mooie en egale afwerking.

 

Wil je graag stucwerk laten aanbrengen, maar heb je nog hulp nodig bij het kiezen van de juiste materialen voor jouw klus? Dan kun je je vrijblijvend laten adviseren door de stukadoor in Rotterdam, Stucadoorsbedrijf de Vries. Doordat we meer dan 25 jaar ervaring hebben op het gebied van stucwerkzaamheden, weten we als geen ander hoe we het beste jouw wensen in kaart kunnen brengen en je adviseren over wat het beste stucwerk is voor welke omgeving.

https://stucadoorsbedrijfdevries.nl