Koen Schuurmans
Image default
Auto's en Motoren

De Mercedes Benz C-klasse station, auto van deze tijd

Of je had een Mercedes Benz C-klasse station of je had een Mercedes Benz C-klasse sedan. Zo was het aanvankelijk als het om de Mercedes Benz C-klasse ging. Nu is dat anders. Nadat eerst al de cabriolet en de coupé uitvoering aan de C-klasse werden toegevoegd, kun je nu ook een elektrische auto kopen in de vorm van een Mercedes Benz C-klasse, speciaal de Limousine en de Estate terwijl daar nog de C200 met EQ Boost aan toegevoegd werd.

De Mercedes Benz C-klasse gaat nadrukkelijk met de tijd mee

Daarmee gaat de Mercedes Benz C-klasse met de tijd mee, en dat is ook logisch. De C-klasse is de meest succesvolle modelreeks van Mercedes Benz ooit. Daar had overigens bepaald niet iedereen op gerekend, want de C-klasse van Mercedes Benz moest de 190 opvolgen en dat leek een loodzware aangelegenheid te worden. Niets bleek echter minder waar. De C-klasse scoorde voortreffelijk met 2017 wel als ultiem succesjaar met meer dan 415.000 verkochte auto’s.

De toonaangevende auto van de afgelopen decennia

De elektrische varianten binnen de Mercedes Benz C-klasse hebben ervoor gezorgd dat de C-klasse opnieuw verder verfraaid werd. En hoe. Het design is ongeëvenaard mooi en ook wat betreft de uitrusting kan de C-klasse de vergelijking met de Mercedes Benz S-klasse  ondertussen wel aan. De Mercedes Benz C-klasse is ondertussen toe aan de vierde generatie en heeft met de AMG ook auto’s in de C-klasse uitgebracht. De C36 AMG, met een V8 motor, was de eerste officiële AMG van Mercedes. En zo blijft de Mercedes Benz C-klasse in beweging en wellicht wel dé toonaangevende auto van de afgelopen jaren. Concurrenten als de BMW 3-serie, de Audi A4 en de Volvo S60- toch ook geen verkeerde auto’s-  zien nog steeds lijdzaam toe hoe de Mercedes Benz C-klasse iedereen lijkt in te pakken.