Koen Schuurmans
Image default
Eten en drinken

Welk koffie apparaat koop je?

Stel je dit eens voor: een bruisende koffie winkel met een constante toestroom van klanten, het zachte gemompel van het gesprek en het wafelende aroma van vers gezette koffie. Dit is waar kleine bedrijven dromen van worden gemaakt. En je hebt besloten om deze visie tot leven te brengen door een koffie winkel te openen. Of misschien upgrade je de apparaten in je café.

Dank je! De wereld kan altijd nog een paar keer espresso gebruiken.

Het volstaat te zeggen dat u op zoek bent naar een commercieel koffiezetapparaat voor uw bedrijf. Als ondernemer in slimme koffie weet u dat investeren in superieure hardware cruciaal is om meer inkomsten te genereren. En ik ben hier om je te helpen die keuze te maken.

Ik weet dat je je onderzoek hebt gedaan naar wat je eisen zijn, gebudgetteerd voor de apparatuur en overhead, en je wilt gewoon een overzicht van de beste commerciële espressomachines die op de markt beschikbaar zijn. Dus laten we er meteen in duiken.

De beste koffie apparaten voor bedrijven in 2020

Als u op zoek bent naar commerciële koffie apparaten zonder uw budget en vereisten te bepalen, wordt u overspoeld met honderden opties. Het kan allemaal een beetje overweldigend zijn.

Daarom heb ik de beste commerciële machines op de markt gezet in 2020:

  • Inbouw koffiemachine
  • Voor kleine bedrijven
  • Cupapparaten zoals de Dolce Gusto

Inbouw koffiemachines

Er zijn veel commerciële machines om uit te kiezen. Welke inbouw koffiemachine u uiteindelijk koopt, hangt af van de behoeften van uw café en uw persoonlijke voorkeur. Dus om u te helpen deze cruciale beslissing te nemen, volgt hier een overzicht van elke hierboven genoemde machine.

Inbouw koffieapparaten bestaan slechts om één reden – om de vereisten van een cafébedrijf bij te houden. Zelfs de kleinsten. Om deze reden zijn ze heel anders dan thuis-espressomachines. Ze zijn ontworpen om de hele dag door consistent hoge kwaliteit koffie te produceren, ongeacht hoe druk de winkel is.

Niet alle koffie apparaten zijn echter hetzelfde. En welke u uiteindelijk koopt, kan een cruciale impact hebben op uw bedrijf, net zoals het kiezen van de juiste naam voor uw koffieshop. Daarom wil je deze beslissing niet haasten.

Om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen, raad ik aan om te lezen hoe espressomachines werken. Vervolgens kunt u deze vergelijken met de vier belangrijke factoren hieronder en zien welke commerciële espressomachine het beste werkt voor uw bedrijf.

Voor kleine bedrijven

Automatisering is inderdaad een zegen wanneer je een klein bedrijf hebt. Welke machine u ook kiest uit de bovenstaande lijst u kunt niet fout gaan. Maar als klein bedrijf moet u nog steeds kiezen tussen een automatische en een semi-automatische koffiemachine. En niet alleen vanwege de initiële kosten vooraf.

Een automatische machine is de slimmere keuze voor de meeste bedrijven, omdat deze een grotere efficiëntie en bedieningsgemak biedt. U hoeft de bonen niet te malen, te stampen of zich zorgen te maken over het bereiken van een consistent extractieniveau.

Het zal ook de behoefte aan langdurige personeelstraining elimineren (4). De leercurve van een koffiemachine voor kleine bedrijven is zacht genoeg, zelfs voor degenen die nog geen eerdere barista-ervaring hebben.

Als u echter niet verwacht elke dag honderden koppen koffie te serveren en u het extractieproces handmatig aanpast, is een semi-automatische machine de perfecte aanvulling op uw apparatuurlijst.

Cupapparaten zoals de Dolce Gusto

Professionele cupapparaten zoals de Dolce Gusto hebben een lange weg afgelegd sinds de tijd van stoomgestuurde koffiemachines (3). Wat vroeger een moeizaam proces was van het handmatig bedienen van zware hendels, is een eitje geworden met de semi-automatische en automatische (ook wel super-automatische) machines van vandaag.

https://koffiemachine.org/