Koen Schuurmans
Image default
Vervoer en transport

Kilometerregistratie kan eenvoudig zijn voor de zakelijke bestuurder

Wat is een kilometerregistratie eigenlijk? Dat leggen we je in dit artikel uit. Daarnaast wordt duidelijk wanneer je kilometerregistratie gebruikt en hoe je dit kunt vereenvoudigen. Maar laten we eenvoudig beginnen.

Waarvoor dien ik mijn ritten en kilometers bij te houden?

Een kilometerregistratie is een overzicht van al je met de auto gereden ritten en kilometers. Bijna alle zakelijk bestuurders dienen een scheiding te maken tussen zakelijke en privé ritten. Vervolgens kan er over de aantoonbare zakelijke gereden kilometers een vergoeding aan worden gevraagd.

Wanneer moet je kilometerregistratie bijhouden?

Dit kan op verschillende momenten en om verschillende redenen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je werkgever dit belangrijk vindt om inzicht te krijgen in het dagelijks aantal kilometers, rittijden en werktijden. Maar vaak wordt kilometerregistratie gebruikt om van bepaalde regelingen gebruik te maken – het inzetten van een privéauto voor zakelijke kilometers – Btw-voordeel – geen bijtelling willen betalen – of een afkoopregeling.

Met de registratie laat je makkelijk en snel aan de Belastingdienst zien dat je aan de eisen en voorwaarden de regeling voldoet.

Bespaar tijd door automatisch te registreren

Waarschijnlijk ben je al druk genoeg met administratieve handelingen voor je bedrijf en/of klanten en dan moet je ook nog zo veel administratieve handelingen doen om je kilometers bij te houden. Dat kan makkelijker. Met automatische kilometerregistratie dankzij een rittenregistratie systeem houd je gemakkelijk en snel al je gereden kilometers en ritten bij, zonder dat jij er maar iets voor hoeft te doen. Nadat je via plug en play de black box aan je auto hebt gekoppeld ten minste.

Wat zijn nu uiteindelijk de voordelen van een sluitende administratie

Ten eerste is je administratie fiscus proof en kun je overal je ritten en kilometers inzien in overzichtelijke rapportages. Zowel thuis als onderweg. Het systeem zorgt er daarnaast voor dan je kan wisselen tussen zakelijke en privé ritten, live inkijk in de locatie van de auto en heeft een handige exportfunctie. Kortom, hou meer tijd over voor werk gerelateerde zaken.

https://yeshugo.com/