Koen Schuurmans
Image default
Aanbiedingen

De beste kinderfiets voor je kind kiezen

Kinderen houden van fietsen en wel vanwege de vrijheid die het met zich meebrengt, waardoor ze kunnen zwerven, ontdekken en de omgeving om hen heen waarderen.

Maar fietsen zijn ook een belangrijk sociaal hulpmiddel voor kinderen. Geen jeugdherinnering is compleet zonder de herinnering aan hoe je rondreed met vrienden en het lokale landschap beleefde op je fiets.

Deze gids zal je helpen de beste kinderfiets voor je kind te kiezen. We leggen uit hoe kinderfietsen worden afgemeten en hoe moderne kinderfietsen zijn ontworpen om een zo veilig mogelijk platform te bieden om te leren.

Meer informatie over kinderfietsen

Het is een groot moment wanneer je kind over stapt van een loopfiets naar een fiets met 14 inch wielen, pedalen, remmen en een enkele versnelling.

Een van de belangrijkste ontwerpfactoren voor deze leeftijdscategorie is dat de fiets zowel duurzaam als licht moet zijn, omdat hij bestand moet zijn tegen de uitbundigheid van kinderen van 3-5 jaar.

Er zijn ook opties met kortere remgrepen, wat zorgt voor meer controle en vertrouwen.

Deze fietsen hebben allemaal platte pedalen, zodat het kind goed ondersteund wordt.

Geschikt voor 4-6 jaar: 16 inch wielen

Meer informatie over kinderfietsen met 16 inch fiets en de leeftijd

Naarmate het kind groeit, groeit ook de fiets. De volgende maat zijn kinderfietsen met 16 inch wielen.

Net als bij kinderfietsen met 14 inch wielen is een van de belangrijkste ontwerpfactoren voor deze fietsen dat ze zowel duurzaam als licht zijn 4 tot 6-jarigen kunnen er wat kracht uit halen.

Fietsen met 16 inch wielen hebben meestal een aluminium of stalen frame, v-brakes en een enkele versnelling. Sommige duurdere modellen hebben schijfremmen voor extra remkracht.

Deze fietsen zijn ontworpen met een lage instaphoogte. Dit betekent dat er bij een valpartij of bij het afstappen minder kans is dat uw kind verstrikt raakt in de fiets.

Kaarthouders worden vaak gemonteerd op kinder mountainbikes met 16 inch wielen, zodat de kans dat de ketting van het kettingblad valt wanneer jouw kind onvermijdelijk op ontdekkingstocht gaat in het terrein, minimaal is.

Geschikt voor 5-8 jaar: 20 inch wielen

Meer informatie over kinderfietsen met 20 inch wielen

Kinderfietsen met 20 inch wielen betekenen dat je kind volwassen wordt; het zet nu zijn eerste voorzichtige stappen in de wereld van de serieuze fietsen.

In feite zijn de meeste fietsen in deze categorie junior mountainbikes – mountainbikes met 20 inch wielen zijn ideaal voor avonturen op alle terreinen. Ze zijn robuust, licht en hebben een groot aantal versnellingen, zodat je kind altijd comfortabel en veilig kan fietsen.

De remmen op deze fietsen zijn v-brakes of schijfremmen, waarbij de laatste meer remkracht leveren, maar duurder zijn. Alle kinderfietsen hebben platte pedalen en de pedalen op 20 inch kinderfietsen hebben een groter profiel voor grotere voeten. Een fiets van 18 inch is ook geschikt voor kinderen van deze leeftijdsgroep.

 

https://www.chinaworks.be/hoe-kies-je-kinderfietsen/