Koen Schuurmans
Image default
Dieren

Databank honden: Alles wat je erover moet weten

Heb je een nieuwe hond in huis? Dan wil je deze het beste kunnen bieden tijdens het spelen, eten en spelen. Echter komen er ook veel administratieve zaken bij kijken. Zo moet je onder andere de chip van de hond registreren. Een databank voor honden zorgt ervoor dat jouw hond daadwerkelijk aan jouw naam en adres gekoppeld is, waardoor je bij calamiteiten de contactpersoon bent. Door de registratie snel te regelen, zorg je ervoor dat je jouw hond altijd terug kunt vinden. Maar wat moet je precies weten over een databank en hoe kun je jouw viervoeter registreren? 

De registratie bij de databank voor honden doorvoeren 

Een databank voor honden is de plek waar alle chipnummers verzameld zijn. De chipnummers staan hier niet automatisch in, terwijl honden die uit het buitenland of bij een fokker vandaan komen wel een chip hebben. Via de website van de databank kun je op registreren drukken, waarna je de gevraagde gegevens invult. Deze gegevens bestaan onder andere uit jouw adres en de basisgegevens van de hond. Je moet dan de betaling voltooien, waarna je een pas binnenkrijgt met de code. Deze code kun je gebruiken om een vermissing of nieuw adres door te geven.  

Jouw hond altijd vinden bij vermissing

Doordat de chip van jouw hond in de databank voor honden staat, kan bij een vermissing iemand aan de hand van het chipnummer zoeken wie de eigenaar van de hond is. Dit zorgt ervoor dat je sneller herenigd wordt met jouw trouwe viervoeter. Het kan dus veel ellende voorkomen als je jouw hond registreert en je hebt een extra gevoel van veiligheid als je met jouw hond over straat loopt of de hond zonder riem uitlaat. Je kunt de registratie daarom het beste zo snel mogelijk regelen, zodat je alleen nog maar hoeft te genieten van jouw trouwe viervoeter. 

 

 

https://www.petlook.nl/databank-honden/