Koen Schuurmans
Image default
Woningen

Zo snel mogelijk je stoppenkast vervangen?!

Wanneer je een oude soort groepenkast hebt is het belangrijk om het nu zo snel mogelijk te vervangen. Een oude groepenkast vervangen nu want er is een grote kans dat er iets mis is met de groepenkast terwijl je het zelf niet door hebt. Oudere groepenkasten verbruiken veel meer stroom dan dat het nodig is. De draden van de oudere groepenkasten kunnen snel slijten en dat kan kortsluiting veroorzaken. De kortsluitingen door ouderdom van groepenkasten is een van de meest voorkomende oorzaken. Je moet ook 2x per jaar je groepenkast door iemand laten checken die verstand heeft van groepenkasten. De groepenkast zelf kan ook vies zijn doordat het zo oud is. Je kan het zelf ook openmaken en helemaal schoonmaken van binnen. 

Schoonmaken

Je kan via 2 manieren een schonere groepenkast krijgen. Je kan je groepenkast schoonmaken van binnen met een speciale spuitbus dat allemaal stof uit het apparaat haalt of je gaat een nieuwe groepenkast kopen die geen stof heeft in het apparaat. Je kan ook zelf je groepenkast reinigen met een speciaal soort middel waardoor de groepenkast geen storing krijgt of kortsluiting. Let goed op als je het aan het schoonmaken bent dat je alles goed op de plaats zet waar het stond. Niks mag anders liggen of elkaar aanraken als het niet elkaar aanraakte.

stoppenkasten nu vervangen naar groepenkasten

je kan het best ook je stoppenkasten vervangen naar een groepenkast. De meeste mensen in Nederland hebben nu een groepenkast en geen stoppenkast. Het komt omdat groepenkasten veel betrouwbaarder zijn en betere aansluitingen hebben. De stoppenkasten zijn nu heel oud en worden bijna niet meer gemaakt in de wereld. De makers van de stoppenkasten zijn bijna allemaal overgestapt naar groepenkasten. Iedereen heeft ook groepenkasten nodig om elektriciteit te krijgen daarom zijn de dus ook overgestapt.