Koen Schuurmans
Image default
Industrie

Waarom u moet kiezen voor een gelijkstroommotor

Gebruikmaken van een gelijkstroommotor brengt heel wat voordelen met zich mee. In dit artikel ontdekt u alles over de gelijkstroommotoren van Zilvertron. Zilvertron is een bedrijf dat zich richt op de B2B-markt en is gespecialiseerd in de creatie van mechatronicaoplossingen. Die soort oplossingen ontstaan door drie verschillende ingenieursdisciplines samen te brengen: de elektrotechniek, de werktuigbouwkunde en de meet- en regeltechniek.

De voordelen van een gelijkstroommotor

Elektrische energie omzetten in mechanische energie, dat doet een gelijkstroommotor. Zilvertron heeft een aantal soorten gelijkstroommotoren in zijn aanbod. Zo kunt u er terecht als u op zoek bent naar DC Servomotoren, DC borstelmotoren en DC borstelloze motoren. Eén van de voordelen van een gelijkstroommotor is dat de koppeldichtheid vrij hoog is. Daarnaast heeft de snelheidsregeling een breed bereik. Een ander voordeel is dat de elektromagnetische interferentie van een gelijkstroommotor klein is. Tenslotte is het overbelastingsvermogen van deze soort motoren sterk.

Neem contact op met de experten van dit bedrijf

Als u interesse heeft in een gelijkstroommotor van Zilvertron, dan kunt u makkelijk contact opnemen met hen. De contactgegevens vindt u op de website van het bedrijf terug. De ingenieurs staan van maandag tot en met vrijdag tussen 8:30 en 17:30 klaar om u verder te helpen. Bovendien denken zij graag mee met u en zoeken ze samen met u naar de ideale oplossing. Naast de gelijkstroommotoren kunt u bij Zilvertron ook terecht voor andere soorten motoren, zoals stappenmotoren en wisselstroommotoren. Een stappenmotor neemt stappen om te kunnen roteren. Het maakt dus geen draaiende bewegingen. Ook een wisselstroommotor of een AC motor verschilt van een DC motor. Zo wordt energie in een DC motor verkregen uit batterijen. Een AC motor sluit men aan op een wisselspanning. Dat kan een driefasespanning of een enkelfasige spanning zijn. En dat is nog niet alles. Bij Zilvertron vindt u ook toebehoren terug. Als u kabels, din-rails, interfaces, converters, shunt regelaars … nodig heeft, kunt u ook aankloppen bij het bedrijf.

https://www.zilvertron.com/