Koen Schuurmans
Image default
Sport

Waar moet je op letten bij het kopen van een kinderstep?

Steppen is een leuke en gezonde bezigheid. Of je nu een volwassene, een tiener of een kleuter bent steppen vindt iedereen leuk. Maar de keuze is overweldigend en kan het kopen van een step voor je kind een moeilijke taak zijn. Dit komt, omdat het step aanbod tegenwoordig wordt overspoeld met verschillende soorten, vormen, afmetingen, ontwerpen, enz. We zullen hier daarom ook proberen uit te leggen, waar je op moet letten met het aanschaffen van een step voor je kind. De steppen van www.stepsonline.nl zijn modellen die geschikt zijn voor 4 jaar en ouder. Deze steppen zijn uitgevoerd met twee wielen met een brede voetenplank, ideaal om je kind gecontroleerd om te leren gaan met snelheid en remmen. Het hebben van een goed evenwicht en balans, zorgt ervoor dat het kind zich op zijn gemak voelt bij het steppen.

Let op de juiste houding bij je kind als het op de step staat.

Het is belangrijk dat wanneer je kind op de kinderstep staat, hij- of zij de juiste houding kan aannemen om te steppen. De juiste positie zal voornamelijk afhangen van de hoogte van je kind en de step. Door een kind te laten steppen op een step die totaal niet bij zijn lengte past loop het risico zijn armen en rugspieren te beschadigen, vooral als het enkele uren per dag lekker aan het steppen is. De hoogte van de step moet in overeenstemming komen met de lengte van je kind. Zijn houding moet recht zijn en de rug mag niet gebogen zijn. De armen moeten zo recht mogelijk zijn, maar licht gebogen aan de elleboog. Het stuur moet ongeveer rond de borsthoogte van je kind zijn wanneer hij naast de step staat. De meeste sturen zijn in hoogte verstelbaar, dus dat zal geen groot probleem zijn.

Hoe groot moet de voetenplank zijn?

De voetenplank is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de step. Hier sta je constant op met één been, wat het hele lichaamsgewicht moet dragen. De voetenplank is ook onderhevig aan wat ruw gebruik, door het er op en af springen van het kind. Niet alleen de grootte, maar ook het materiaal van de plank is van belang. Voorlopig zullen we het vooral hebben over de grootte. De afmeting hiervan moet niet lichtvaardig worden opgevat. Het kan je rijervaring verbeteren of zover brengen dat je uiteindelijk een nieuwe zal moeten kopen, wat gauw tot opgeven kan leiden. De grootte van de voetenplank hangt meestal van twee factoren af. De leeftijd van de berijder en zijn of haar gewicht. Let erop dat de voetenplank een beetje opgeruwd is om wegglijden te voorkomen. Steppen met een brede basis zijn het beste voor jonge kinderen, omdat ze wat meer moeite hebben met manoeuvreren. Als je een kinderstep wilt kopen dan is het belangrijk om ook hier goed op te letten.

Wat zijn de beste step wielen?

Step Wielen zijn nog een ander belangrijk aspect van de step, die je gewoonweg niet mag negeren. De wieltjes of wielen hebben het meest te verduren, het is het deel wat al het harde werk voor je doet. Gewoonlijk zorgen de wat grotere wielen voor meer stabiliteit bij het rijden, presteren ze goed op oneffen terreinen en geven meer vaart. Maar hier speelt het type terrein, gewicht van de rijder en rijstijl een grote rol in. Voor kinderen vanaf vier jaar is het beste om voor de gemiddelde grootte te gaan. Bij te kleine wieltjes zullen ze al gauw onstabiel steppen en bij grootte zal het sturen bemoeilijkt worden, omdat het meer inspanning vereist. Maar waar je ook voor kiest steppen is uiteindelijk de leukste manier voor kinderen om zich te verplaatsen. Kies de juiste kinderstep bij ons in de webshop.

https://stepsonline.nl/