Koen Schuurmans
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten koffiebonen, welke is jouw favoriet?

Koffie is een drankje dat al eeuwenlang wordt gewaardeerd en de koffieboon is daarbij de belangrijkste ingrediënt. Er zijn verschillende soorten koffiebonen die elk hun eigen unieke smaak en aroma hebben. In deze blog nemen we je mee op een reis door de wereld van koffiebonen en ontdek je de verschillende soorten.

 

Arabica koffiebonen

Arabica koffiebonen zijn de meest voorkomende koffiebonen ter wereld en staan bekend om hun complexe en delicate smaken. Ze worden vaak geteeld in hoger gelegen gebieden en hebben een zoete, fruitige smaak met tonen van chocolade, noten en bessen. Dit type bonen is super populair in Nederland en je komt het overal in de horeca tegen.

 

Robusta koffiebonen

Robusta koffiebonen hebben een sterkere, bittere smaak en bevatten meer cafeïne dan Arabica koffiebonen. Ze worden vaak gebruikt in espressomelanges vanwege hun krachtige smaak en romige textuur. Voor iemand die van een stevige taste houdt is dit een absolute aanrader!

 

Liberica koffiebonen

Liberica koffiebonen zijn de minst bekende soorten koffiebonen en komen voornamelijk voor in Afrika en Zuidoost-Azië. Ze hebben een onderscheidende, fruitige smaak met tonen van zwarte peper en bloemen.

 

Excelsa koffiebonen

Excelsa koffiebonen zijn ook relatief onbekend en komen voornamelijk voor in Azië en Afrika. Ze hebben een complexe smaak met tonen van fruit, bloemen en een lichte zuurheid. Misschien heb je deze nog nooit eerder geproefd, maar wij raden het je aan absoluut eens te proberen!

 

Gebrande koffiebonen

Naast verschillende soorten koffiebonen zijn er ook verschillende soorten gebrande koffiebonen, zoals donker gebrande en licht gebrande koffiebonen. Donker gebrande koffiebonen hebben een sterkere smaak en aroma, terwijl licht gebrande koffiebonen een zachtere en fruitigere smaak hebben.

 

Welke koffieboon kies jij?

Of je nu een liefhebber bent van Arabica, Robusta, Liberica of Excelsa, er is altijd een koffieboon die bij jouw smaak past. Probeer verschillende soorten en ontdek wat jouw favoriet is. Of je nu van een sterke espresso houdt of liever een zachte latte drinkt, met de juiste koffieboon kun je altijd genieten van een heerlijke kop koffie. Zoek jij mooie, lekkere en betaalbare koffiebonen? Neem dan eens een kijkje in het zeer ruime assortiment van Koffie Henk.