Koen Schuurmans
Image default
Zakelijk

Tips voor het stimuleren van duurzame inzetbaarheid op de moderne werkvloer

“Hey kom jij wel met plezier naar je werk?” Die vraag heb je misschien al eens gehad. Helaas blijkt het antwoord niet altijd even enthousiast te zijn. Hoe zorgt men ervoor dat jouw werknemers gemotiveerd en gezond blijven? Willen ze zichzelf blijven ontwikkelen? Daarbij komt de betekenis duurzame inzetbaarheid naar voren. Een interessant thema voor werkgevers. We helpen je graag een stapje verder met een paar tips! 

  1. Mindset van leren 

Openstaan voor nieuwe kennis, daar begint het al. Het is best interessant hoe graag mensen zich willen ontwikkelen. Maar daar moet je een stokje voor steken. Gaan jullie weleens aan de slag met een cursus of coaching? Dit kan erg goed helpen. Overigens is dit ook een investering in de waarde van het bedrijf. Terwijl jouw collega’s mooi mee werken aan hun eigen ambities.

  1. Zet gezondheid op één

Een van de belangrijkste dingen: gezondheid. Het zou altijd op nummer één moeten staan. Dat is op de vloer niet anders. Ga meer aan de slag met het welzijn van de organisatie. Misschien kun je ze meer verantwoordelijkheid geven over hun werktijden? Of huur een leerzame gezondheidstraining in. Nu we in een tijd leven waarin we veel thuis werken, is de vraag naar een ergonomische plek hoog. Daarnaast heeft mentale gezondheid misschien nog meer prioriteit. Het is fijn voor ze om op een plek te opereren waar open communicatie is. Want praat je zo en dan met jouw werknemers? 

  1. Carrièreontwikkeling

Bestaan er al doorgroeimogelijkheden binnen jouw organisatie? Zo niet, dan moet daar snel verandering in komen. Zo blijft je team langer gemotiveerd. Met doorstroommogelijkheden of eventueel extra verantwoordelijkheden bijvoorbeeld. 

  1. Sluit niemand buiten

Iedereen kan lekker zichzelf zijn en voelen dat ze gewaardeerd worden voor hun harde werk. Maar dat kan ook bij jou. Zoek het maar eens op: inclusiviteit en diversiteit. Twee dure woorden maar van groot belang voor een goede sfeer en innovatie natuurlijk.

  1. Stabiliteit voor later 

Daarnaast nog een prachtige reden: pensioen! Dit is onmisbaar voor de ‘financiële fitheid’. Speciaal voor degenen die in staat zijn om geld opzij te leggen voor hun oude dag. Het gevoel van financiële vrijheid is fijn hoor straks; stabiel de toekomst in. 

 

Iets waar de verantwoordelijkheid deels bij de medewerkers ligt, maar vooral ook bij jezelf. Door te investeren in een gezonde ontwikkeling met een beetje diversiteit, kom je al heel ver!