Koen Schuurmans
Dienstverlening

Ongedierte bestrijden

Ongedierte bestrijden
Bijna iedereen heeft weleens last gehad van ongedierte, vooral in grote steden. Het ene ongedierte is het andere niet en het ene diertje is ook minder gevaarlijk dan het andere. Een mier of een vlieg is weliswaar vervelend, maar minder erg dan een wesp. Die steken namelijk ook nog. Als vliegen dat ook zouden doen dan zouden veel meer mensen beten op hun lichaam hebben.

Het wordt echter vervelender als het ongedierte ook schade aan brengt zoals houtwormen of knagende muizen. Zolang een muis tam is en het grootste gedeelte van de dag in een kooitje zit is er weinig aan de hand. Het wordt pas echt vervelend als ze in de muur of onder meubels slapen.

Een enkel diertje is nog wel te vangen of te doden. Een vlieg of mug kun je doden met een vliegenmepper of een opgerolde krant en een muis kun je vangen met een muizenval. Het is echter een probleem als er veel ongedierte is en er sprake is van een plaag.

In zo’n geval is het beter om ongediertebestrijding in te roepen. Dit zijn specialisten in hun vakgebied en kunnen helpen om het ongedierte definitief te verwijderen. Door de dieren te vangen of doden kan het hele nest vol ongedierte worden verwijderd en heb je er geen last meer van.

Wanneer het ongedierte niet weg gaat, kunt u gebeten worden door het ongedierte en hier veel last van krijgen. De dieren dragen namelijk heel veel bacteriën met zich mee en zijn dus een broeinest van ziektes. Vooral bij mensen met een zwakker afweersysteem heeft dit veel invloed. Zo kunnen kinderen en ouderen minder goed teken ziektes en zijn zij sneller vatbaar voor ziektes.

Ook in de koude tijd van het jaar ben je vatbaarder voor ziektes en heb je hier ook vaker last van. Wanneer je dan gebeten wordt door ongedierte kun je sneller ziek worden.

Naast het feit dat ongedierte ziektes met zich mee kunnen dragen, zijn ze ook gewoon heel erg vies. Ze laten uitwerpselen achter en eten etensresten op of andere voorwerpen in huis. Niemand wordt hier vrolijk van en wordt er na verloop van tijd ook chagrijnig van. Ongedierte is niet alleen vies maar ook irritant.

Wanneer het ongedierte weg is, hebben ook de mensen om je heen er geen last meer van. Dan denk je bij ongediertebestrijding Amsterdam aan de politie die voetbalsupporters in bedwang moet houden.

https://ongedierteassistent.nl/