Koen Schuurmans
Image default
Bedrijven

Label printers voor uw webshop

Als u een webshop heeft, kunt u labels goed gebruiken. Het investeren in een label printer is vaak een beter idee dan u denkt. Door een label printer kunt u sneller en efficiënt labels afdrukken voor bijvoorbeeld uw pakketten. Ook ziet dit er zakelijker uit dan een handgeschreven adres met het gebruik van stickervellen.

Toepassing labels

Net is het verzenden van pakketten al genoemd, maar een label printer kan voor veel meer gebruikt worden. Denk aan product etikettering, label printers zijn handig voor het afdrukken van etiketten voor producten. Dit kan helpen bij het organiseren en identificeren van producten en het verbeteren van de efficiëntie in de voorraadbeheerprocessen.
Ook kunnen ze gebruikt worden voor identificatie, label printers kunnen worden gebruikt voor het afdrukken van labels voor het identificeren van verschillende items, zoals dossiers, mappen, kantoorbenodigdheden en andere items. Dit kan helpen bij het organiseren van een werkruimte en het verminderen van verwarring over wat waar hoort.

Voordelen label printers

De grootste voordelen van een label printer zijn de tijd- en kostenbesparing. Een labelprinter kan tijd besparen door het gemakkelijk en snel afdrukken van labels, in plaats van het handmatig schrijven van informatie op bijvoorbeeld stickervellen. Bovendien kan een labelprinter helpen bij het verminderen van de kosten van het kopen van voorgedrukte labels, en het biedt de flexibiliteit om aangepaste labels te maken.

Soorten label printers

Er zijn verschillende soorten label printers beschikbaar, van desktopmodellen tot draagbare printers die u overal mee naartoe kunt nemen. Het type printer dat u kiest, hangt af van uw specifieke behoeften. De meest voorkomende printers zijn de desktopmodellen, deze staan op een vaste plek naast uw pc. Deze printers zijn geschikt voor verschillende maten en materialen. Dit geldt niet voor de draagbare printers, deze zijn praktisch. Maar kunnen veel kleinere labels printen dan de desktopmodellen. Wel kunt u overal labels printen, dit kan heel handig zijn in een groot magazijn.

Verschillen per koerier

Er zijn verschillende koeriers die verschillende soorten printers gebruiken. Over het algemeen zijn er twee soorten label printers die koeriers gebruiken: thermische printers en inkjet printers.

Thermische printers gebruiken hitte om afbeeldingen en tekst op het label te printen. Dit type printer wordt vaak gebruikt door koeriers zoals DHL en UPS. Thermische printers zijn over het algemeen sneller en goedkoper dan inkjet printers.

Inkjet printers gebruiken inkt om afbeeldingen en tekst op het label te printen. Dit type printer wordt vaak gebruikt door koeriers zoals FedEx. Inkjet printers zijn over het algemeen beter geschikt voor het printen van kleurrijke afbeeldingen en logo’s. Ze kunnen echter duurder zijn dan thermische printers.