Koen Schuurmans
Image default
Bedrijven

Kies uit de verschillende soorten matrassen

Het is waar dat je moeten kiezen tussen verschillende soorten matrassen voor een goede nachtrust. Want hoewel je misschien meer aandacht besteedt aan welk bed te kiezen, ligt de matras niet ver daarachter. Het is een prioriteit omdat je wilt dat je lichaam niet lijdt.

Er zijn verschillende types en daarnaast moet je ook nog de meest opmerkelijke kenmerken kennen. Dit alles zal je leiden naar de juiste manier om er een te kiezen

De meest klassieke springveermatras

Het is zonder twijfel een van de goedkoopste modellen en hoewel ze niet veel meer worden gezien, is het waar dat er nog velen zijn die eraan gewend zijn en dat ze daarom hun favoriet zijn. Een van de meest positieve punten is dat de matras veel beter ademt dan andere modellen. Bovendien kunnen ze worden afgewerkt met verschillende materialen.

Natuurlatex matras

Deze matras is natuurlijker en hypoallergeen. Het is perfect voor de huidige bedbodems en ook voor die met scharnieren. Natuurlijk is dit soort materiaal zwaarder, dus als je het wilt omdraaien heb je misschien wat hulp nodig. Het is een van de best verkochte matrassen omdat het zich veel beter aan de vorm van je lichaam aanpast. Het is steviger, maar zonder hard te zijn. Wat ons meer comfort geeft in rust dankzij deze aanpassing aan het lichaam. Een natuurlatex matras kopen bij Una Matras is een absolute aanrader.

Matras met traagschuim

Hoewel ze zo worden genoemd, is het wel zo dat ze altijd worden aangevuld met andere materialen, anders zou het te zacht zijn. Zo zijn zowel schuim als traagschuim een van de meest erkende combinaties in dit type matrassen. Het past zich ook aan het lichaam aan en vermindert ook die drukpunten. Wat betekent dat het gewicht veel beter in balans is.

Schuimmatras

Natuurlijk zijn ze niet meer wat ze waren en daarom hebben schuimmatrassen nu verschillende soorten hardheid en comfort, van de meest stevige tot die van gemiddelde hardheid en nog een veel zachtere variant. Het zal dus ook een van de niet te missen ideeën zijn, maar het hangt van je smaak af.