Koen Schuurmans
Image default
Woning en Tuin

Kersttafelzeil kopen? Wees er op tijd bij!

De kerst lijkt nog mijlen ver van ons vandaan. Maar over zo’n circa 11 weken staat de kerstboom alweer in huis, luisteren we heerlijk naar kerstmuziek, zwijmelen we weg tijdens een goodfeeling kerstfilm en eten we ons buikje rond tijdens het kerstdiner.

 

Hoe vier jij dit jaar de kerst?

Heb je er al over nagedacht? Hoe vier jij dit jaar de kerst? Wacht je rustig af tot je een uitnodiging van je broer of zus krijgt? Of ben jij degene die het voortouw neemt. Als je op tijd begint met de voorbereidingen kun je nu al beetje bij beetje genieten van alle voorbereidingen. Zolang je maar niet hoeft te haasten is het organiseren van een gezellige 1e of 2e kerstdag met familie en vrienden eigenlijk harstikke leuk!

 

Waar begin je?

Tja, het begin is altijd even lastig. Maar misschien moet je eerst eens even een pen en papier pakken en samen met je partner opschrijven hoe je deze dag wilt organiseren. Ga je voor een hele dag of slechts een dagdeel? Wie nodig je allemaal uit? Ga je voor een heel uitgebreid kerstdiner of wordt het een eenvoudige, maar niet minder gezellig eetfestijn? En wat doe je met de kadootjes? Koop je zelf voor iedereen een kerstkado? Of ga je lootjes trekken? Als je besluit om lootjes te trekken, moet je dit ruim van te voren opzetten. Zodat iedereen ook ruimschoots de tijd heeft om een leuk presentje te kopen.

 

Stap voor stap…

Als je je notitie eenmaal hebt uitgewerkt kun je met de eerste voorbereidingen beginnen. Verstuur uitnodigingen aan diegene die je graag rondom je heen wilt hebben tijdens kerst. Worden er lootjes getrokken? Ga dan ook hiermee je ronde zodat iedereen nog even tijd heeft om een kadootje te vinden. Ook met de aankopen van kerstdecoratie kun je zo langzamerhand al wel beginnen. Koop een kersttafelzeil of kersttafelkleed en koop leuke servetten die bij het tafelzeil of tafelkleed passen. Koop ook alvast wat leuke decoratie artikelen waarmee je de eettafel sfeervol kunt aankleden. Denk hierbij aan mooie kaarsen en kandelaars, een gezellige etagere of lantaarn.

 

Het ultieme kerst feest

Pas als de feestdagen bijna voor de deur staat komt de grootste uitdaging: Eten. Waarschijnlijk hebben jij en je partner al onderling met elkaar besproken hoe je dit gaat aanpakken? Wordt het lekker makkelijk met een diner van de afhaalchinees? Of ga je naar de supermarkt en kook je zelf voor al je gasten? De laatste optie zullen velen kunnen waarderen. Maar dat betekend vaak wel dat jij gedurende een deel van deze feestelijke dag achter het aanrecht staat. Denk er dus goed over na wat je wilt en hoe je het gaat aanpakken.  Het kan immers niet zo zijn dat na afloop van het kerstdiner iedereen genoten heeft, behalve jij zelf. Gelukkig heb je nu nog ruimschoots de tijd om alles eens op een rijtje te zetten. Maar onthoud, de tijd gaat snel, dus plan gewoon een datum en ga eens lekker met je partner van gedachten wisselen of hoe jullie deze kerst gaan doorbrengen?!