Koen Schuurmans
Image default
Financieel

Is litecoin beter dan bitcoin?

Litecoin is veel sneller uit de schaduw van zijn concurrent naar voren dan zijn concurrent heeft gedaan.

Dit snelle tempo is grotendeels toegeschreven aan een van de twee factoren. Eén is het gebruik van een nieuwe technologische innovatie die het bewijs van werk (POW) wordt genoemd. De andere factor is de grotere mate van privacy en vrijheid die de cryptocurrency zijn gebruikers biedt. Deze attributen hebben ertoe geleid dat Litecoin een van de snelst groeiende virtuele valuta op internet is.

 

Is litecoin beter dan bitcoins? Het is niet noodzakelijk, hoewel sommige hebben beweerd dat het een seconde dichtbij is. Beide valuta’s hebben een soortgelijk ontwerp, dat is om een enkele valuta met een bijbehorende softwareprogramma te geven waarmee gebruikers op dezelfde manier hun litecows kunnen besteden als andere traditionele valuta’s. Het grootste verschil ligt in het feit dat Litecoin geen centrale bank als ondersteuningsstructuur gebruikt. Litecoin wordt in plaats daarvan geëxploiteerd via een netwerk van gebruikerscomputers die fungeren als een lichtgewicht alternatief voor bestaande financiële netwerken zoals internet, waar grote sommen geld onmiddellijk worden overgedragen.

 

Is Litecoin beter dan bitcoins voor individuen die liever al hun financiële onderneming uitvoeren met behulp van hun eigen valuta’s in plaats van de standaard dollar te gebruiken? Zo zou iemand die een auto met litecoins wil kopen, niet in staat zou zijn om een online uitwisseling zoals Mt. te gebruiken GOX omdat er geen markt voor hun transacties zou zijn. Ze zouden al hun transacties in persoon moeten uitvoeren, en dat zou inhouden met het gebruik van een intermediair van derden, zoals een traditionele autodealerschap, en de vergoedingen die een dergelijke transactie zou kunnen opleveren, zou het niet opwegen tegen de voordelen van het gebruik van litecoïnen in plaats van de gebruikelijke munten GOX.

 

Is litecoin beter dan bitcoins voor diegenen die de voorkeur geven aan het gebruik van virtuele valuta in plaats van die door een centrale bank worden uitgegeven?

Het primaire voordeel van het gebruik van virtuele valuta, zoals litecoïnen, in plaats van daadwerkelijke valuta’s die zijn uitgegeven door een overheid of een bureau is dat het niet nodig is om exemplaren in de traditionele valuta te converteren voordat u aankopen doet. Met andere woorden, een persoon kan items kopen met litecoins in plaats van met de Amerikaanse dollars en vervolgens op elk moment die items in dollars omzetten, die bekend staat als een rimpeleffect. Een ander voordeel van het gebruik van virtuele valuta, zoals litecoins, is dat gebruikers directe transacties kunnen maken zonder te wachten op een krediet- of debetkaart die moet worden verwerkt. Dit maakt het handig voor diegenen die naar het buitenland reizen en hun aankopen willen voltooien terwijl ze in het buitenland zijn.

 

Eén aspect van litecoïne die ook begint met een beetje een probleem voor sommige gebruikers is de methode waarmee het wordt gedolven. Omdat het gebruik maakt van het genaamd Pooling-methoden waarin meerdere computers allemaal proberen een wiskundige vergelijking op te lossen om een uitbetaling te ontvangen, is het de neiging om kwetsbaar te zijn voor een populair type aanval dat bekend staat als een mijnwerkerszwendel. Deze zwendel omvat een groep internetondernemers die een aantal bots creëren die het netwerk zullen overspoelen met een buitensporig bedrag van de litecoins van nieuwere generatie om een uitbetaling te ontvangen. Hoewel dit vanaf het begin enkele mensen op de nieuwe virtuele munt heeft gebracht, zijn dergelijke aanvallen minimaal geweest vanaf dit schrijven en het beveiligingsprogramma dat wordt gebruikt door litecointip de meeste van de mijnwerkers die soepel liepen.

 

Een van de andere grote zorgen die wordt verhoogd over litecoïne is het feit dat het geen ingebouwde herhaalbeschermingsmechanisme zoals de hoofdketen heeft. Dit betekent in principe dat iedereen nep-adressen kan creëren met als doel een onevenwichtigheid in het Litecoin-netwerk te veroorzaken en het geld te stelen van de eigenaren van deze adressen. Om dit type frauduleuze activiteiten te voorkomen, worden Litecoin-gebruikers aangemoedigd om zich aan te melden voor een service die hen biedt met een ingebouwde anti-herhalingsbeveiliging. Bovendien worden gebruikers aangespoord om nooit gevoelige informatie te geven, zoals socialezekerheidscijfers, creditcardnummers of bankrekeninginformatie, vanwege het hoge risico op aanval van online hackers.

Verschillende cryptovaluta kunt kopen en verkopen in BitcoinMeester