Koen Schuurmans
Image default
Aanbiedingen

Is de sauna in de winter goed of slecht voor de gezondheid?

Nu de winter weer is aangebroken, kan je extra verlangen naar een warme sauna. Heeft de sauna een positieve werking op het lichaam? Of is de sauna gewoon extra lekker op een koude winterdag? Ben je benieuwd? Lees verder en kom erachter! 

Verbetering van de weerstand 

 

In november begint het najaar en het begint steeds vaker te regenen, de dagen worden korter en het wordt kouder. Dit duurt meestal tot en met maart. In de tussenliggende maanden hebben veel mensen extra klachten zoals verkoudheden, depressies, griep en andere virus- en infectieziektes. Deze klachten kunnen verminderd worden met een regelmatig bezoek aan de sauna. De sauna verbetert namelijk het immuunsysteem en het stimuleert de bloedsomloop. Het flink opwarmen en afkoelen heeft een positieve invloed op de weerstand en het aanmaken van antistoffen. Regelmatig naar de sauna gaan in de winter heeft dus zin om verkoudheden, griep en andere virus- en infectieziektes te voorkomen. 

Winterdepressie 

 

Veel mensen hebben last van een winterdepressie van november t/m februari. Om klachten van een depressie te verminderen, kan de sauna goed helpen. Een sauna bezoek kan het gehalte serotonine in bloed doen toenemen. Serotonine zorgt ervoor dat je je vrolijker en ook meer ontspannen gaat voelen. Juist daarom krijgen mensen die te kampen hebben met geestelijke klachten het advies om therapie te combineren met regelmatig sauna bezoek. Bij het verlaten van de sauna voelen mensen zich meer ontspannen en vrolijk. Op de lange termijn maakt regelmatig sauna bezoek mensen ook stressbestendiger.

Kom kijken bij Welvaere

Ben je door alle voordelen overtuigd dat je een sauna iets voor jou is? Overweeg dan om een sauna in de tuin neer te zetten! Zo kan je er onbeperkt gebruik van maken en profiteren van alle voordelen. Ga naar de website van Welvaere en ontdek het uitgebreide assortiment. Wil je een buitensauna kopen? Breng dan een bezoek aan de showroom en laat je adviseren. Heb je vragen? Neem dan contact op met de klantenservice.

 

https://welvaere.nl/