Koen Schuurmans
Image default
Auto's en Motoren

Hyundai Story

De Hyundai Motor Company is een Zuid-Koreaanse multinational. Deze autobouwer heeft haar hoofdkwartier in Seoel. Het bedrijf wordt opgericht in 1967. In 1998 wordt Kia Motors ingelijfd. Samen vormen de twee bedrijven de Hyundai Motor Groep.

Geschiedenis

In 1946 richt de Koreaanse boerenzoon Chung Ju-Yung het bedrijf Hyundai Auto Service op in Seoul. Het richt zich vooral toe op het repareren van vrachtauto’s voor het Amerikaanse leger. Een jaar later wordt het Hyundai constructiebedrijf opgericht.

De naam Hyundai is ontleend aan het Koreaanse woord voor “modern”. Het logo bevat een schuine H. Deze staat niet alleen voor de beginletter van het woord Hyundai, maar symboliseert ook twee mensen die elkaar de hand schudden.

In 1967 start Chung Ju-Yung samen met zijn jongere broer met het produceren van auto’s. Hiervoor wordt een overeenkomst gesloten met het Amerikaanse Ford. In licentie worden Ford-modellen gebouwd voor de Koreaanse markt. De op de Ford Cortina’s en Ford Granada’s gebaseerde auto’s worden onder haar eigen naam verkocht in Korea.

Succesvolle modellen

In de tweede helft van de jaren ’90 hebben wij met steeds meer Hyundai-modellen kennis kunnen maken. Vooral de compacte Hyundai Atos en Hyundai Accent deden het goed. Datzelfde geldt voor de Hyundai Excel en Hyundai Lantra. Ook kwam er een coupe met een wat spannender design.

Doorbraak

De grote doorbraak van Hyundai kwam na 2000. De ruime Santa Fe SUV zette een nieuwe trend in en werd een bestseller. De compactere eerste Tucson die in 2004 werd geïntroduceerd werd ook even populair. In Europa is Hyundai inmiddels in vrijwel alle segmenten vertegenwoordigd.

Nadruk op design

In 2006 stelt het bedrijf Thomas Bürkle aan als hoofd design. Hij werkt vanuit het Duitse designcentrum in Rüsselsheim. Hij heeft eerder voor BMW gewerkt en is de uitvinder van de Fluidic Sculpture designfilosofie van Hyundai die in veel nieuwe modellen is doorgevoerd. Deze filosofie haalt zijn inspiratie uit de dynamische, vloeiende vormen uit de natuur.

Populaire modellen van nu

In de afgelopen jaren is het volledige modellenprogramma van Hyundai op de schop gegaan. De meeste modellen starten met de letter ‘i’, zoals de Hyundai i10 (voormalige Atos), de Hyundai i20 (Getz) en de Hyundai i30 (Elantra). In het SUV Crossover segment zijn de Kona en Tucson populaire modellen. Al deze modellen doen het goed in Hyundai Private Lease.

Kona

De Hyundai Kona is een moderne 5-deurs compacte SUV. Een praktische auto met een stoer uiterlijk die leverbaar is als hybride, elektrisch of met een benzinemotor. Het model combineert de stoere uitstraling van een SUV met de rijkwaliteiten en ruimte van een sportieve sedan. Het interieur is comfortabel en er zijn hoogwaardige materialen gebruikt.

De elektrische versie van de Kona is sinds 2018 verkrijgbaar. Hij combineert een indrukwekkend rijbereik met een populair SUV-design. De KONA Electric met het 64 kWh-batterijpakket heeft een actieradius tot 484 kilometer. Hyundai Kona Private Lease is een van de voordeligste manieren om in een nieuwe Kona te rijden.

I10

De Hyundai i10 heeft alles in huis om de perfecte stadsauto te zijn. Met de zuinige 1.0 motor verbruikt deze auto weinig brandstof. Hiernaast is hij klein en compact. Toch biedt hij voldoende ruimte voor 4 volwassenen.

Hyundai richt zich met de nieuwe i10 op autorijders die op zoek zijn naar een betaalbare auto met een brandstofmotor. Hyundai bracht de i10 in 2007 op de markt als opvolger van de Hyundai Atos. In 2020 kwam een volledig vernieuwd model op de markt. Het interieur van de nieuwe Hyundai i10 oogt fris en stijlvol. 

De i10 wordt gebouwd in de Hyundai Assan Otomotiv Sanayi fabriek in Izmit, Turkije. Hyundai i10 Private Lease is de voordeligste manier om in een nieuwe Hyundai te rijden.

I20

De eerste Hyundai i20 werd in 2008 gepresenteerd. Hij zit in het Hyundai aanbod precies tussen de Hyundai i10 en i30 in. In 2020 is de i20 vernieuwd. Hij heeft nu een bredere grille met aansluitend de scherp gelijnde koplampen. De i20 is heeft een eigentijds design en van binnen is hij opvallend ruim door de toegenomen breedte en wielbasis. Hiernaast is hij uitgerust met de modernste multimedia en veiligheidssystemen.

Via Hyundai i20 Private Lease is het mogelijk om zorgeloos een moderne auto te rijden die zowel in de stad als op de snelweg goed uit de voeten kan.