Koen Schuurmans
Image default
Beauty en verzorging

Hoe werkt een hot tub?

Een hot tub staat bekend om de heerlijke ontspannen warmte. Vooral wanneer het buiten de hottub koeler is en je dan in heerlijk warm water stapt. Er zijn verschillende soorten hottubs. Een hot tub wordt vaak vergeleken met een jacuzzi, maar toch zit er verschil in. Wil jij een hottub kopen? Elite Wellness kan jou daarbij helpen. Je kunt bij hun terecht voor kwalitatief hoogwaardige hottub met een zeer scherpe prijs. 

Hoe wordt een hottub verwarmt?

Een hot tub kun je zien als een houtgestookte jacuzzi. Er is geen elektriciteit nodig want je gaat het water verwarmen doormiddel van een houtgestookte kachel. Het water is natuurlijk niet gelijk opgewarmd wanneer je de houtkachel aanzet. Zet de houtkachel ongeveer 30 minuten van te voren aan, voordat jij in de hot tub wilt stappen. De kachel kan zowel in de hot tub als naast de hot tub staan. Wanneer het water opgewarmd is, kan je er lekker in gaan genieten. Je steekt de houtkachel aan door kleine houtjes op de grote houtblokken neer te leggen en vervolgens een aanmaakblokje op het hout te leggen. Laat vervolgens de kacheldeur open staan op een klein kiertje. De deur van de kachel kan je sluiten wanneer het goed vlamt in de kachel.

Een hot tub in de winter

Een hot tub kan net zo goed in de winter gebruikt worden als in de zomer. De hot tub kan goed tegen lichte bevriezingen. Er is wel een kans dat er een klein laagje ijs in de kuip ontstaat wanneer het vriest. Dit is geen probleem, want wanneer jij de houtkachel weer aansteekt voor het verwarmen van het water smelt het laagje ijs weer. De kuip van de hottubs zijn vervaardigd uit glasvezelversterkt kunststof dus de hot tub zal ook niet gaan krimpen of uitzetten bij temperatuurwisselingen. Door het toevoegen van verschillende opties aan jouw hot tub zoals een deksel en isolatie is de kans op bevriezen minder. Wanneer je alleen isolatie hebt zal de warmte zonder deksel natuurlijk sneller verdwijnen dan wanneer je er wel een deksel bij hebt. Hierdoor kan de warmte niet weg uit de hottub en zal het langer duren voordat het water afkoelt en kan gaan bevriezen.

De perfecte temperatuur voor jouw hot tub

De perfecte temperatuur voor jouw hot tub ligt rond de 37 graden Celcius. Het hangt natuurlijk wel af van het seizoen en jouw voorkeur. Is het zomer en wil jij de jacuzzi meer gebruiken om af te koelen? Dan kan je ervoor kiezen om de hot tub niet op te stoken. Onze eigen lichaamstemperatuur ligt rond de 37 graden en alles lager dan deze temperatuur zal voor ons koud aanvoelen. Wil je de hot tub gebruiken om af te koelen, dan moet het water een temperatuur hebben van onder de 37 graden Celcius.