Koen Schuurmans
Image default
Bedrijven

Hoe weet je of het moederschap iets voor jou is?

Niet iedereen heeft rammelende eierstokken, die aangeven dat je graag moeder wil worden. Maar, ook al heb je dat niet zo, het wil niet zeggen dat je geen moeder kan zijn. Het kan gewoon dat jij er wat neutraal in staat en jouw partner wel zeker kinderen wil. Hoe kom je er dan achter of het moederschap wat voor jou is?

Oppas werk

Een manier kan zijn om eens wat oppas werk te gaan doen. Daarbij moet je er natuurlijk wel bij kunnen bedenken, dat het een andere situatie is. Een eigen kind is voor sommige mensen, anders dan een kind van een ander. Toch krijg je met oppas werk wel een idee of het zorgen voor een kind, jou een beetje ligt. Er zijn natuurlijk meer manieren dan alleen oppas werk doen, om erachter te komen of het moederschap iets voor je is.

Spelen met kinderen

Er zijn een heleboel dingen die leuk zijn met kinderen. Misschien is het wat beter om te zeggen: zou leuk kunnen zijn met kinderen. De ene persoon houdt wat meer van spelen met kinderen, een ander van het zorgen voor kinderen. Weer een ander houdt ervan om vooral veel liefde te geven. Uiteindelijk is liefde natuurlijk de basis. Daarop bouw je de rest. Contact met kinderen, is een goede manier om erachter te komen of het moederschap jou wat lijkt.

Past het in jouw leven?

Een kind in huis zorgt er natuurlijk voor dat jouw leven veranderd. Heb jij dat ervoor over? En heb je al eens nagedacht, over hoe je dat bijvoorbeeld qua werk gaat doen? Het is ook een hele verantwoordelijkheid als je een kind hebt. Het is een leven wezen, dat met name in het begin geheel van jou afhankelijk is.

Welke vorm past bij jou?

Het kan dat je graag een kind verder op weg wil helpen in het leven. Sommige mensen willen graag biologisch ouder zijn. Er zijn allerlei vormen: donorschap, zorgen voor pleegkinderen, etc. Wat het ook wordt, het belangrijkste is dat het goed moet voelen.

https://www.oppasland.nl/oppaswerk/heel-nederland