Koen Schuurmans
Image default
Hobby en vrije tijd

Hoe moet je een sigaar roken?

 

Een goed glas single malt scotch whiskey, een rustige sfeer, wat vrienden om je heen en natuurlijk een goede sigaar. Klinkt als een onbezorgde vrijdagavond toch? Dat is maar goed ook, soms moet je even ontspannen. Veel beginnende rokers, roken een sigaar op de verkeerde manier. Dit gaat ten koste van de smaak van de sigaar. In dit artikel leggen we uit hoe je een sigaar het beste kan roken. Ben je opzoek naar sigaren? Bij sigarenverkoop.nl verkopen ze veel verschillende sigaren van hoge kwaliteit.

Kies de juiste grootte

De ene keer heb je meer tijd dan de andere, dat is nou eenmaal zo. Kies daarom voor de juiste grootte. Het zou natuurlijk zonde zijn als je de sigaar moet afknippen. Om de smaak te behouden kun je de sigaar beter in één keer oproken. Whiskey en sigaren worden vaak gecombineerd, omdat de smaken goed samengaan. 

Inhaleer de rook niet

Rook een sigaar nooit over je longen, helemaal niet als je niet gewend bent om te roken. Het lichaam is deze rook niet gewend en kan er dus niet goed tegen. Ook mis je met inhaleren een deel van smaak. Je proeft de smaak op je gehemelte, laat dus de rook een paar seconden in je mond en adem via je neus. 

Knip een sigaar recht af

De meeste sigaren worden machinaal geknipt, maar niet allemaal. Het kan dus voorkomen dat de achterkant van de sigaar nog dicht zit. Knip deze dan altijd recht af, dit is de meest gebruikte en meest praktische methode om een sigaar af te knippen. Sommige ervaren rokers knippen een sigaar op een andere manier af. Er bestaan meerdere manier, waardoor de smaak kan variëren. 

Stop als je geen zin meer hebt om te roken

Van een sigaar moet je genieten, je moet niet gehaast roken. Ook moet je niet roken als je er geen zin in hebt. Het zal heel de beleving van de sigaar verpesten. Er is geen vaste regel tot waar de sigaar gerookt moet worden. De enige tip die we kunnen geven is: stop als je er klaar mee bent. 

 

Dit zijn enkele tips om het roken van een sigaar makkelijker te maken. Kies ook altijd voor een sigaar van goede kwaliteit. De smaak zit in de tabak, voor goede tabak betaal je een hogere prijs.

 

https://images.pexels.com/photos/9433734/pexels-photo-9433734.jpeg?auto=compress&cs=tinysrgb&dpr=1&w=500