Koen Schuurmans
Image default
Aanbiedingen

Hoe beheer je de opslag en het gebruik van data?

Hoe beheer je de opslag en het gebruik van data?

Data is hot en happening. Het opslaan van gegevens wordt het nieuwe goud genoemd. Niet voor niets want het is ontzettend nuttig. Op basis van verzamelde informatie kunnen voorspellingen gedaan worden, kan er ingespeeld worden op behoeftes van consumenten en kunnen er innovaties plaatsvinden. Omdat dit zo veel waarde biedt, is het belangrijk om deze gegevens goed en veilig op te slaan.

 

Bepaal welke data nodig is

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welke data er nodig is. Vanuit de doelstellingen van de organisatie kan bepaald worden wat er nodig is. Wanneer duidelijk is wat deze doelstellingen inhouden, kan gekeken naar welke informatie nodig is om deze doelstellingen te kunnen uitvoeren en realiseren. Daarna kan onderzocht worden waar deze gegevens te vinden zijn. Wanneer dit gevonden is, moet het worden geanalyseerd en geïdentificeerd. Op basis van deze opgedane kennis kan een strategie vormgegeven worden.

 

Bepaal waar de data opgeslagen wordt

Wanneer data verzameld is moet dit natuurlijk ook opgeslagen worden. Er zijn verschillende opties. Zo is er hoog beschikbare en snelle opslag voor complexe en belangrijke processen, minder snelle opslag voor minder complexe en gewichtige systemen en is er cloud storage voor een back-up van gegevens en het opslaan van andere data. Op basis van de complexiteit en de belangrijkheid, kies je eenvoudig een type opslag.

 

Georganiseerd systeem

Zorg binnen jouw opslagsysteem voor een uniform overzicht. Duidelijke mappen en het verwijderen van onbelangrijke gegevens is hierbij van belang. Hierdoor creëer je een duidelijk systeem waar medewerkers makkelijk gegevens in kunnen vinden.

 

Veiligheid

Tot slot is veiligheid van enorm belang. Het lekken en verliezen van data leidt tot problemen die jij wilt voorkomen. Door te kiezen voor een veilige opslag voorkom je dit. Om jouw bedrijf deze veiligheid te garanderen, kies je voor ICT beheer bij een bedrijf dat hier veel kennis en ervaring mee heeft. Hierdoor ben je verzekerd van een goed en beveiligde opslag. Think4 heeft bijvoorbeeld veel te bieden als het gaat om ICT beheer. Zowel ondersteuning, advies als het oplossen van problemen valt binnen hun takenpakket.

 

https://www.think4.nl/