Koen Schuurmans
Image default
Sport

Heb je een blessure? Dit zijn de 11 beste tips om te herstellen!

Heb je een blessure opgelopen? Dan is het belangrijk om zo snel mogelijk te starten met de juiste behandeling. In dit blog artikel geven we je 11 tips om blessures zo goed en snel mogelijk te herstellen! Heb je advies nodig over welke blessure therapie voor jou het beste is? Neem dan contact op met een fysiotherapeut Rotterdam Noord of lees even verder!

Redenen voor fysiotherapie bij blessure

Als je blessure niet vanzelf over gaat, kun je het beste langs een dokter of fysiotherapeut. Waarom? Dit zijn de 11 redenen:

 1. Een blessure kan ernstiger zijn dan je denkt.
 2. Een blessure kan leiden tot blijvende klachten.
 3. Een blessure kan leiden tot een slechtere lichamelijke conditie.
 4. Een blessure kan leiden tot (ernstige) pijnklachten.
 5. Een blessure kan leiden tot een verminderde beweeglijkheid.
 6. Een blessure kan leiden tot een toename van het risico op andere blessures.
 7. De hersteltijd van een blessure is vaak langer dan je denkt.
 8. Je kunt door de behandeling van een fysiotherapeut eerder weer aan je sport of andere activiteiten deelnemen.
 9. Fysiotherapie vermindert het risico op blessures in de toekomst.
 10. Door fysiotherapie leer je hoe je blessures kunt voorkomen.
 11. Bij blessureklachten is het dus raadzaam om contact op te nemen met een fysiotherapeut. Fysiotherapie Rotterdam-Noord staat voor je klaar! Wij behandelen diverse soorten blessures en helpen je graag op weg naar herstel!

Wat doen fysiotherapeuten nog meer?

Fysiotherapeuten behandelen blessures, maar voorkomen ook blessures. Dit doen ze door het geven van advies over blessurepreventie en het aanleren van blessurepreventieve oefeningen. Daarnaast helpen fysiotherapeuten je met het verbeteren van je lichamelijke conditie, beweeglijkheid, kracht en uithoudingsvermogen.

Fysiotherapie is dus niet alleen bedoeld voor mensen met een blessure, maar kan ook voorkomen dat je een blessure oploopt. Wil je preventief advies of oefeningen? Neem dan contact op met Fysiotherapie Rotterdam-Noord!

Wanneer moet je naar de fysiotherapeut?

Je hoeft niet altijd direct naar de fysiotherapeut te gaan wanneer je een blessure oploopt. Soms is het voldoende om thuis rust te nemen, ijs te gebruiken en eventueel paracetamol te slikken.