Koen Schuurmans
Image default
Winkelen

Grind als bodembedekker

Wanneer u voor de keuze staat welke bodembedekker u kiest voor een gedeelte van uw tuin, dan is de keuze niet altijd even gemakkelijk bepaald. Iedere bodembedekker kent zo zijn voor en -nadelen immers. 

Welke bodembedekker in de tuin?

De onderstaande bodembedekkers zijn het meest voorkomend in tuinen. U treft daarbij ook specifieke kenmerken. Voor de meeste bodembedkkers geldt; zorg voor een afdekzeil, zodat onkruid geen kans krijgt uw bodembedekker op termijn te overwoekeren.

  • Grind: Er zijn vele type grind verkrijgbaar, van boerengrind tot witgrind en alles daar tussen in. Het is maar net waar uw voorkeur naar uitgaat. Als siergrind wordt er vaak voor een egale teint gekozen, bijvoorbeeld wit of grijs. Grind voor een oprijlaan mag gemeleerd zijn. Grind kent weinig nadelen, hoewel ook grind ten prooi kan vallen aan groene uitslag. In dat geval zet u de hoge drukspuit er op en is het grind weer snel als nieuw. Grind kunt u gewoon bestellen in big-bags, want vervoer in eigen wagen kan al snel voor een overbelasting zorgen. 
  • Kokossnippers: Oogt naturel en mooi in iedere tuin. Kokossnippers schimmelen minder snel dan bijvoorbeeld houtsnippers, maar geven daarentegen minder voedingswaarde aan de grond af. Ook houden zij relatief lang vocht vast.
  • Cacaodoppen: Zorgen voor een natuurlijke bemesting van de tuin, zijn kattenwerend en slakkenwerend, wat een pré vormt. Helaas schimmelen zij relatief snel en verweren cacaodoppen ook relatief snel, evenals houtsnippers.

 

https://www.betondingen.nl/big-bag-grind/