Koen Schuurmans
Vervoer en transport

Een verhuisbedrijf inschakelen? Zo bespaar je kosten!

We weten allemaal dat er bij een verhuizing veel komt kijken. Het sjouwen van banken, tafels, stoelen en andere spullen kan dan ook niet worden ontweken. Dit is noodzakelijk bij een verhuizing. Maar laten we eerlijk wezen, wie heeft er nou geen hekel aan al dat gesjouw? Hieronder leggen we eventuele opties en mogelijkheden uit voor een betaalbare verhuizing en het inschakelen van een verhuisbedrijf.

Voordelen van een verhuisbedrijf inschakelen

Hoe kun je zo snel en voordelig mogelijk zonder krassen verhuizen? Dat is heel simpel. Schakel een verhuisbedrijf in. Een verhuisbedrijf kan je namelijk veel zorgen uit handen nemen. Zo kan het verhuisbedrijf ook een extra service erbij bieden zoals het inpakken van je meubels tot aan het monteren van je meubels in je nieuwe stekje.

En dat is niet het enige voordeel want het werk wordt uitgevoerd door vakmannen dus die weten goed wat ze doen en die hebben dit soort werken ook al vaker gedaan want dit doen ze dagelijks. Dus het verloopt veel sneller en zonder enige schade. Als dat wel het geval is dat er toch schade op het meubilair is gekomen dan wordt dit ook vergoed door het verhuisbedrijf zelf.

Aan alle voordelen zit ook een nadeel want hier komen wel kosten bij kijken maar als u een verhuisbedrijf inschakelt kunt u wel voor uzelf wat gaan doen of werken en dan maak je die tijd weer goed. Hoeveel je uiteindelijk kwijt bent hangt af van een aantal verschillende factoren. Namelijk hoeveel tijd het kost totaal, welke dag je verhuist (in het weekend geldt een toeslag), de hoeveelheid spullen die je wilt verhuizen en de afstand die de verhuiswagens overbruggen. Ook is het type woning er van afhankelijk want als je een huis hebt met makkelijk toegankelijke kamers is het natuurlijk minder arbeidsintensief dan dat je in een huis met een hele smalle trap of dergelijke moet gaan lopen sjouwen.

Hoe kun je zelf zorgen voor besparing op de kosten

Als je denkt aan een verhuisbedrijf dan denk je gelijk aan kosten. En dat klopt ook want het brengt inderdaad kosten met zich mee. Maar dat wil nog niet zeggen dat je er niet voor kunt zorgen dat de kosten minder worden, want dat kan je wel. Vergelijk allereerst verschillende offertes en kies het goedkoopste verhuisbedrijf waar je een goed gevoel bij hebt. Waar ik zelf goede ervaringen mee heb is Jac den Hollander, een verhuisbedrijf dat werkt in heel regio Zuid-Holland.

Denk bijvoorbeeld aan het inpakken van je meubels voordat het personeel van het verhuisbedrijf komt. Dit scheelt hen weer een hoop werk. Dus hoe minder werk zij er aan hebben des te voordeliger het voor de portemonnee is. Dat is toch eens mooi meegenomen!   

Op sla een groot gedeelte van je spullen op bij een inboedelopslag, en verhuis deze op een later moment zelf!

Kortom, genoeg manieren om een verhuisbedrijf in te schakelen en toch te besparen op de kosten.