Koen Schuurmans
Image default
Bedrijven

Een rollator kopen, prijs of kwaliteit?

Overweeg je een rollator te kopen? Let dan op de volgende punten! Er bestaan namelijk verschillende soorten rollators op de markt. Voor elke beperking is er een rollator die het beste aansluit bij jouw persoonlijke voorkeur. Zowel de prijs als kwaliteit zijn belangrijke overwegingspunten bij het kopen van een rollator. Naast deze factoren is het model ook een zeer belangrijk overwegingspunt. Een rollator kopen kan zeer eenvoudig en snel gaan als je je goed hebt ingelezen! 

Maat en positie van de rollator

Bij het kopen van een rollator is het belangrijk dat je de juiste maat aanschaft. De handvaten van de rollator moeten altijd op polshoogte staan. Dit is zeer eenvoudig te meten door rechtop te staan met de armen om jouw lichaam. Je moet kijken vanaf de hoogte vanaf de grond tot de pols. Gelukkig hebben de meeste rollatoren de mogelijkheid om de maat te verstellen.  Naast de positie van de handvaten is het ook belangrijk dat de zithoogte van de rollator om de juiste positie is. Het is belangrijk dat de zithoogte van je rollator niet te laag is. Als de rollator te laag staat is het moeizamer om op te staan. De voeten moeten altijd plat op de ondergrond kunnen staan! Het is daarom ook belangrijk dat de rollator niet te hoog staat.

Hoeveel kost een rollator?

Een rollator van zeer goede kwaliteit kost altijd wat meer geld. Bij deze rollatoren wordt er gebruikt gemaakt van de meest innovatieve technologieën en de beste materialen, zodat je voor een zeer lange tijd optimaal gebruik kan maken van de rollator. De meeste rollatoren kun je al kopen vanaf 50 euro. Dit is een zeer voordelige prijs. Rollatoren van een wat betere kwaliteit kunnen tussen de 80 en 150 euro kosten en zelfs tussen 200 en 400 euro. Rollatoren die wat duurder zijn, zijn meestal van licht gewicht. Dit komt door de materialen die erin verwerkt zijn. Deze rollatoren kun je meestal ook transformeren in een rolstoel!